Nissan onthult de geheel nieuwe 2023 Z-sportwagen

2023 Nissan Z video

Nissan onthult de geheel nieuwe 2023 Z-sportwagen

De nieuwe 2023 Nissan Z is onthuld. De zevende generatie Z sportauto komt is een speciale “Proto Spec”-versie, geproduceerd in een oplage van 240 stuks.

Na maanden van spyshots kunnen Nissan-fans en andere autoliefhebbers nu eindelijk kennismaken met alle details van de zevende generatie Nissan Z. De geheel nieuwe Nissan-sportwagen uit 2023 handhaaft wat we al zagen bij de Z Proto, en werd onthuld in Duggal Greenhouse in Brooklyn – slechts 8 km verwijderd van waar de originele Datsun 240Z uit 1970 zijn werelddebuut maakte in 1969.

Qua specs levert de nieuwe Z om te beginnen 400 pk via een 3,0-liter twin-turbo V6-motor, een zestraps (of negentraps automaat) transmissie met een EXEDY-sportkoppeling en updates in het interieur, zoals een race-geïnspireerd 12,3-inch display, sportstoelen en een BOSE-audiosysteem. De carrosserievorm combineert het verleden met het heden en maakt gebruik van de iconische lange motorkap en lage achterhouding van de Z.

Ashwani Gupta, representatief executive officer en chief operating officer, Nissan Motor Co., Ltd. zegt: “De Z is altijd een toegankelijke sportwagen geweest – altijd geplaatst op het snijvlak van ambitie en haalbaarheid – van dromen en realiteit. Deze nieuwste versie is nu klaar om Z-enthousiastelingen te enthousiasmeren en ook een hele nieuwe generatie Z-fans te creëren wanneer de auto begin volgend jaar in de VS en andere landen op de markt komt.”

De lancering zal ook een “Proto Spec”-versie introduceren die beperkt is tot slechts 240 exemplaren. Zou jij de nieuwe 2023 Nissan Z rijden?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram