De Marsien is een futuristische rally-geïnspireerde Porsche 992 Turbo S

Marsien Porsche 992 Turbo S - Tuner Marc Philipp Gemballa

De Marsien is een futuristische rally-geïnspireerde Porsche 992 Turbo S

De Marsien is een futuristische rally-geïnspireerde Porsche 992 Turbo S. Tuner Marc Philipp Gemballa heeft een offroad-supercar van 830 pk gemaakt.

Deze Marsien-supercar is ontworpen door Marc Philipp Gemballa, de 27-jarige zoon van de overleden Duitse tuner Uwe Gemballa, verantwoordelijk voor visueel verbluffende en recordbrekende straatauto’s. De Marsien is het eerste aanbod van Marc Philipp die zijn eigen start-up heeft gelanceerd en zo in de voetsporen treedt van zijn vader.

De auto heeft de naam “Marsien” gekregen nadat hij op de proef werd gesteld tegen de buitenaardse achtergrond van de Al Faya-woestijn. De gemodificeerde Porsche 992 Turbo S is een mix tussen moderne hypercar-prestaties, offroad-capaciteiten en dagelijkse bruikbaarheid, wat resulteert in de ultieme rijervaring met de nieuwste technologieën op alle terreinen.

Zo sprint de Marsien in 2,6 seconden naar 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 330 km/u. De basis twin-turbo flat-six motor levert 740 pk, en klanten krijgen de mogelijkheid om deze op te voeren tot 830 pk. Een Akrapovic-uitlaatsysteem is toegevoegd voor een kenmerkend gebrul.

In samenwerking met KW Automotive ontwikkelde Marc Philipp Gemballa een ophangingssysteem dat de auto tot 10 inch van de standaardhoogte brengt. De sportwagen beschikt na de nodige aanpassingen tevens over de modi Gravel, Mud, Sand en Snow, en biedt twee sets Michelin High-Performance-banden voor zowel on-road als off-road gebruik.

De carrosserie heeft een intensieve aerodynamica-analyse ondergaan met dank aan KLK en is volledig gemaakt van koolstofvezel. Voor exterieurdetails zegt het merk dat het aan elk verzoek van de klant voor specifieke kleur kan voldoen. Het interieur is geïnspireerd op de Carrera GT en is bekleed met suède en koolstofvezel met ‘Project Sandbox’-schopplaten.

Aan al deze stijl en prestaties hangt een flink prijskaartje. Er zullen slechts 40 eenheden van de Marsien worden geproduceerd tegen een basisprijs van ongeveer € 495.000, en klanten moeten hun eigen Porsche 992-generatie 911 Turbo S meenemen voor de conversiebehandeling.

De onderneming Marc Philipp Gemballa GmbH is niet geassocieerd met het merk Gemballa.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram