Waarom jouw auto raamfolie en een dashcam nodig heeft

Waarom jouw auto raamfolie en een dashcam nodig heeft

Waarom jouw auto raamfolie en een dashcam nodig heeft

Waarom jouw auto raamfolie en een dashcam nodig heeft? Er zijn diverse voordelen die betrekking hebben op privacy, comfort en zelfs je verzekering!

Waarom jouw auto raamfolie en een dashcam nodig heeft

Of je nu een gloednieuwe auto rijdt of een oude occasion, het loont om de bolide van enkele upgrades te voorzien. Dit betekent helemaal niet dat je naar een garage moet om de gekste dingen te laten veranderen en installeren, maar begint met simpele toevoegingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de must have dashcam en raamfolie.

Als een dashcam kopen nog niet op de planning stond, dan doe je toch echt iets verkeerd. Deze makkelijk te installeren gadget levert een hoop voordelen op en is tegenwoordig al voor hele aantrekkelijke prijzen te koop.

Raamfolie op diens beurt is eveneens een waardevolle toevoeging, en is in deze tijd van vakantie extra relevant.

Voordelen van een dashcam

De dashcam wordt inmiddels door menigeen gebruikt. Van de gewone weggebruiker tot professionele chauffeurs, zoals taxibestuurders, maken gebruik van de handige autocamera. Waarom? Omdat je vastlegt wat er op de weg gebeurt. De beelden die de dashcam maakt zijn voor jou een verzekering, dat als jij in een ongeluk terechtkomt waarbij jij geen schuld hebt, de instanties en jouw verzekering dit ook daadwerkelijk bewezen hebben. Dit voorkomt enorm veel (geld)problemen! Veel camera’s zijn bovendien bewegingsgevoelig en filmen zodoende ook ’s nachts. Een autoinbreker zou je dus kunnen vastleggen; helemaal als je ook camera’s achter en gericht op het interieur hebt.

Een ander voordeel van de dashcam heeft een positievere inslag. Tijdens de vakantie kun je prachtige beelden vastleggen van jouw rit met de auto. Zo is de dashcam een geliefde tool voor mensen die hun roadtrip willen vastleggen. Rijd je langs de Italiaanse Amalfi-kust of Zwitserse Alpen, dan kun je geweldig filmen en dit later thuis terugkijken.

Waarom een dashcam

Waarom auto raamfolie?

Over vakantie met de auto gesproken. We hebben weliswaar airco in de meeste auto’s, maar om het nog net iets aangenamer te maken is auto raamfolie een absolute aanrader. Deze folie voor het autoraam zorgt er niet alleen voor dat het moeilijker is om naar binnen te kijken – het draagt dus bij aan jullie privacy – maar beschermt ook tegen uv-straling en vermindert tevens de warmte die de auto binnenkomt. Er zijn verschillende soorten folie, met elk hun eigenschappen. Bijvoorbeeld Privacy Glass werkt inbraakvertragend dankzij de samenstelling.

Let wel op, wettelijk gezien kun je in Nederland niet zomaar elke soort raamfolie gebruiken. De verplichte lichtdoorlating van de voorruit moet ten minste 70% zijn. Heb je dit niet goed, dan loop je de kans staande gehouden te worden en ontvang je hoogstwaarschijnlijk een boete.

Met een dashcam en raamfolie geef je jouw auto een simpele upgrade en ben je bovendien nog beter voorbereid op die welverdiende autovakantie!

Waarom raamfolie

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram