Lamborghini verrast met bevestiging komst van nieuwe Countach LPI 800-4

Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini verrast met bevestiging komst van nieuwe Countach LPI 800-4

Lamborghini heeft de komst van een nieuwe Countach bevestigd. De nieuwe Lamborghini Countach LPI 800-4 wordt een moderne hybride sportwagen.

Lamborghini Countach LPI 800-4

Lamborghini verrast autofans wereldwijd met de terugkeer van de naam Countach. De aankomende Lamborghini Countach LPI 800-4 wordt een moderne hybride variant van de Gandini-klassieker.

Hoewel het Italiaanse merk in het verleden heeft aangekondigd dat het iets zou plannen voor het 50-jarig jubileum van de iconische auto, zijn er tot vandaag geen echte aanwijzingen vrijgegeven. Online speurneuzen hebben echter al enkele details rond de naam Countach LPI 800-4 weten te ontcijferen, door elementen van de Asterión LPI 910-4 Concept met elkaar te verbinden, erop wijzend dat de Longitudinale Posteriore Ibrido (LPI)-markering een hybride aandrijflijn vereist. Het aantal pk’s bedraagt 800, terwijl de “4” aan het einde van de naam op vierwielaandrijving wijst.

Tot nu toe hebben we alleen een foto van de ventilatieopeningen, de tankdop en de auto die volledig is bedekt. Aan het silhouet van de ingepakte Countach zien we wel een behoorlijk agressieve hoek en langwerpige achterkant die verder uitsteekt dan die van de Aventador.

We moeten nog vijf dagen wachten op meer info, want dit nieuwe jubileummodel wordt op de 15e onthuld tijdens Monterey Car Week. Stay tuned voor meer info over de nu al spraakmakende Lamborghini Countach LPI 800-4.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lamborghini Specs (@lamborghini.specs)

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram