Suntory brengt Yamazaki 25 whisky met nieuwe receptuur uit

Suntory Yamazaki 25 whisky met nieuwe receptuur

Suntory brengt Yamazaki 25 whisky met nieuwe receptuur uit

Suntory heeft een Yamazaki 25 whisky met nieuwe receptuur uitgebracht. Zoals alle whisky’s van dit Japanse merk, zal ook deze fles zeer gewild zijn.

Suntory Yamazaki 25 whisky met nieuwe receptuur

Whiskyfans opgelet, Suntory heeft een geherformuleerde Yamazaki 25 gepresenteerd. Naar verwachting binnenkort een van de meest gewilde flessen op de markt, werd de formulering voor 2021 bedacht door de wereldberoemde vijfde generatie Chief Blender Shinji Fukuyo.

De blend bestaat uit een mix van zeldzame single malts en wijkt af van op sherryvaten gerijpte jaargangen. Ditmaal is namelijk gekozen voor vaten van Amerikaans eiken, Spaans eiken en Japans Mizunara eiken. De balans van tonen van de gevarieerde eikenrijpingen levert een fraai samenspel van kruiden en zoetheid. De nieuwe receptuur voor de Yamazaki 25-whisky brengt naar verluidt een neus van wierook, kruiden, dadelpruimen en sinaasappelcitrus, terwijl de smaak hints van sandelhout bevat, geaccentueerd door sinaasappel, persimmon en Japanse Yuzu. Verwacht een afdronk met kruidigheid en zoetheid, met een lichte rookontwikkeling.

De nieuwe whisky van Suntory, geprijsd op $ 2.000, zit op 43% ABV. De fles kom in een nieuwe doos en een handgemaakt Echizen-papieren label van moerbeiboom, gemaakt met behulp van een traditioneel Japans droogproces op houten planken.

We raden onverantwoordelijk en/of alcoholgebruik door minderjarigen af. Drink verantwoord en legaal.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram