5 augustus is het ‘Internationale Oester Dag’ en in Amsterdam kun je terecht bij deze pareltjes

Restaurants Amsterdam Internationale Oester Dag

5 augustus is het ‘Internationale Oester Dag’ en in Amsterdam kun je terecht bij deze pareltjes

5 augustus is het Internationale Oester Dag en in Amsterdam kun je terecht bij deze pareltjes van restaurants. Waar ga jij oesters slurpen?

Restaurants Amsterdam Internationale Oester Dag

You either love it, or hate it… Maar als je van oesters houdt, dan is het natuurlijk zaak om stil te staan bij Internationale Oester Dag’, dat dit jaar op donderdag 5 augustus plaatsvindt. Dus, oesters eten tot je er bij neervalt! Waar je dat kunt doen in onze hoofdstad? Onder meer bij de verschillende restaurants van het gerenommeerde THE ENTOURAGE GROUP, waar oesters slurpen tot kunst wordt verheven. Lees maar mee!

MR PORTER – De parels van het 22-meter lange zwembad

De platte variant, de Zeeuwse Creuse of Fines des Claires; dit glibberige, zilte goedje is pure verwennerij voor de liefhebbers. Bij het fine dining steakhouse MR PORTER, dat je op grote hoogte vindt, zijn het niet de parels van de zee, maar ‘De parels van het 22-meter lange zwembad’. De menukaart verkent koelbloedig de grenzen van ‘dinner and sinner’ waar uiteraard de oesters niet op ontbreken. Neem plaats aan het zwembad, bestel een glas bubbels of een mooi glas witte wijn erbij en slurp away! Het reserveren van een plek doe je via de website of +31 20 811 3399.

MR PORTER amsterdam oesters

THE DUCHESS – Koninklijk oesters slurpen

Een frisse en verfijnde keuken, lichte en geraffineerde smaken van een ‘Nouveau-Nicoise Cuisine’ en een elegant cocktailmenu; dat is waar het Michelinsterren restaurant THE DUCHESS voor staat. En uiteraard vind je ook hier oesters op de menukaart. Geheel in lijn met het weldadige decor van haar thuis, is de elegante bar of de populaire Tea Room, de perfecte spot als het gaat om genieten van wereldse oesters in combinatie met bubbels, cocktails of een mooi glas wijn. Het gerecht wordt geserveerd met een garnering van tomaat, groene chili, mierikswortel en citroensap. Reserveer je plekje voor 5 augustus via +31 20 811 3322 of ga naar de website.

THE DUCHESS amsterdam oesters

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar Amsterdam – Oesters met een Aziatische twist

Oesters slurpen. Voor de een een slokje zee voor de ander puur genieten. Bij IZAKAYA Asian Kitchen & Bar draait het allemaal om culinaire Japanse klassiekers en krijgt de oester hier op de menukaart een Aziatische twist. De ‘Oyster Filo’ vind je hier en die wordt geserveerd met kaviaar en een wasabi dressing. Het maakt dus niks uit of je hier de oester besteld als voorgerecht, bij de borrel of gewoon de hele dag door. Want zeg nou zelf, oesters kunnen eigenlijk altijd. Reserveer een plekje op het terras aan het water en de middag is compleet. Bel via +31 20 305 3090 of bezoek de website.

IZAKAYA Asian Kitchen & Bar Amsterdam oesters

MOMO Restaurant Bar & Lounge – Romantisch oesters slurpen

Wil je een avond all out, waar oesters zeker niet ontbreken? Dan is een bezoek brengen aan MOMO Restaurant, Bar & Lounge zeker een must. Bij deze Amsterdamse hotspot worden kleine en grote ‘shared dining’ gerechten geserveerd en wordt de oester hier op een geraffineerde en verfijnde manier klaargemaakt. Op het menu vind je de ‘Oyster Platter’. Dit gerecht bestaat uit minimaal zes oesters en wordt geserveerd met een Yuzu garnering. Deze zilte zachte zeevrucht is een feestje in je handpalm en smeekt bovendien om een champagne-pairing. Toch? Neem plaats in een van de zitjes en het is de perfecte setting voor een romantische date. Reserveren doe je via de website of bel naar +31 671 7474.

MOMO Restaurant Bar & Lounge amsterdam oesters

Bij welk restaurant ga jij Internationale Oester Dag vieren in Amsterdam?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram