Deze Ribera del Duero wijnen mogen niet ontbreken in jouw wijnkast

Ribera del Duero wijnen 2021

Deze Ribera del Duero wijnen mogen niet ontbreken in jouw wijnkast

Welke Ribera del Duero wijnen mogen niet ontbreken in jouw wijnkast? Deze wijnen bekleden een prominente plek in perswijn-gids Spanje Wijnconcours 2021.

Ribera del Duero wijnen 2021

De Ribera del Duero wijnen behoren zonder twijfel tot de fijnste Spaanse wijn, en het is dan ook ondenkbaar dat liefhebbers niet een aantal van deze mooie flesjes in hun collectie hebben. Welke wijnen in 2021 gerust kunnen worden toegevoegd aan de verzameling? Lees maar mee.

Kortgeleden maakte perswijn-gids Spanje Wijnconcours 2021 bekend welke Spaanse wijnen de beste zijn binnen de diverse categorieën. De organisator ontving meer dan 1.000 flessen vanuit het Zuid-Europese land, waar een trend naar terroirexpresie waarneembaar was, waarbij fruit, de kenmerken van de druivenrassen en de ondergrond de nadruk krijgen.

De jury was onder de indruk van de wijnen op de proeftafel en wist 100 finalisten te kiezen. Vervolgens zijn met behulp van een blindproeverij de winnaars binnen de verschillende categorieën bepaald, als wel de eervolle vermeldingen. Zo werd de Vintage 2020 niet alleen uitgeroepen tot Excellent vintage – zoals de DO Ribera del Duero: Vintage 2019 eerder – maar wisten maar liefst 11 wijnen van Ribera del Duero een plek te bemachtigen binnen de vermeldingen, met zelfs 3 wijnen op een eerste plek.

Het zijn deze drie Ribera del Duero wijnen die op plek één terechtkwamen in perswijn-gids Spanje Wijnconcours 2021 die de spotlight verdienen en welke geheel logisch kunnen worden aangemerkt als must have. Opvallend is overigens dat Ribera del Duero zowel een wijn levert op een eerste plek onder de € 15, maar ook een winnend exemplaar aflevert boven de € 150. Het toont aan dat het met de overall kwaliteit van deze Spaanse wijn wel goed zit.

Dit zijn de drie nummer één wijnen van Ribera del Duero:

Beste prijs-kwaliteitverhouding – #1

Malasenda Roble 2019
(producent: Inwines Artisan Collection)

Verkrijgbaar bij: Vinolo, €12,95

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NUEVE UVAS (@nueve_uvas)

Winnaar rode wijnen vanaf €15 – #1

Pinea Tinto 2017
(producent: Bodegas Pinea del Duero)

Verkrijgbaar bij: De Keldermeersters €165

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door PINEA Wine (@pinea.wine)

Winnaar rode wijnen zonder importeur – #1

Linaje Garsea Private Collection Special Vintages 2009
Producent: Bodegas Linaje Garsea

De overige vermeldingen hebben een plek binnen eervolle vermeldingen voor rode wijnen tot €15, vanaf €15 en rode wijnen zonder importeur. Ga naar de perswijn-gids Spanje Wijnconcours 2021 voor meer info.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram