28 juli: Vijf cocktailrecepten met nationale drank Pisco ter ere van Peruaanse onafhankelijkheid

cocktailrecepten met Pisco

28 juli: Vijf cocktailrecepten met nationale drank Pisco ter ere van Peruaanse onafhankelijkheid

28 juli staat in het teken van de Peruaanse onafhankelijkheid en dit viert men met Pisco. Ter ere van dit moment hebben wij vijf cocktailrecepten met Pisco!

Vijf cocktailrecepten met Pisco Peruaanse onafhankelijkheid 28 juli

Het is alweer zo’n 200 jaar geleden dat de Peruanen zich losmaakten van de Spanjaarden. Vroeger was Peru namelijk een koloniaal district van het Spaanse rijk, maar daar kwam in 1821 een einde aan. Ieder jaar vieren zij dan ook hun nationale ‘Independence Day’ op 28 juli. Tijdens deze belangrijke feestdag wordt er drie dagen lang gefeest tijdens de Fiësta Patrias, kleurt het land in de nationale kleuren rood en wit en drinken ze “The Spirit of Peru”, namelijk Peruaanse Pisco.

In Nederland kennen we deze Peruaanse spirit veelal van de Pisco Sour, hoewel er veel meer zomerse cocktails mee gemaakt kunnen worden. Vier jij de onafhankelijkheid van Peru mee? Gebruik dan onderstaande cocktailrecepten met Pisco.

cocktailrecepten met Pisco

Pisco Sour
De Peruaanse Pisco wordt gemaakt van de Italia druif Quebranta, die in het noorden van Peru groei. De landschappen hier worden overvallen met zon, waardoor de druif heerlijk zoet is. In 1920 is de klassieker Pisco Sour gecreëerd door een Amerikaanse bartender. Hij mixte de Pisco met suikersiroop, sap van een limoen en eiwit, waardoor er een schuimlaag ontstond bovenop het drankje, met erna Angostura bitters toegevoegd. Waarschijnlijk de bekendste van deze cocktailrecepten met Pisco.

Ingrediënten:

  • 60 ml Pure Pisco Quebranta
  • 60 ml limoensap
  • 1 el suiker siroop
  • 1 el eiwit
  • 4 ijsblokjes
  • 3 druppels Angostura bitters

Bereiding:
Schenk de Pisco Quebranta, limoensap, suikersiroop en het eiwit in de shaker. Voeg daarna de ijsblokjes aan de shaker toe. Schud het mengsel ongeveer 10 seconden. Zorg voor een vooraf gekoeld glas. Schenk de Pisco Sour in het glas en garneer het met de Angostura bitters.

cocktailrecepten met Pisco

Chilcano
Chilcano is geïnspireerd op een uniek gerecht. Aan de noordelijke kust van Peru werd deze authentieke soep bereid met vissenkoppen met limoensap, wat zorgde voor een herstellende werking voor nachtbrakers. Chilcano is dan ook ter ere van de Buon Giorno, die bij de afwezigheid van Grappa gecombineerd werd met Peruaanse Pisco. Nu is het een van de meest luxe drankjes die wordt geserveerd in de meest exclusieve restaurants van het land.

Ingrediënten:

  • 60 ml Pisco Puro
  • 1 el limoensap
  • 2 druppels Angostura Bitters
  • 120 ml Ginger Ale 4 ijsblokjes

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een highball glass. Roer dan met een barlepel en serveer het met een schijfje limoen in het glas.

cocktailrecepten met Pisco

El Capitán
Als we teruggaan naar 1920, in de hooglanden van Puno, bestelden de kapiteins van het leger hun favoriete combinatie na een lange nachtelijke dienst: Pisco en vermouth. Het werd destijds ook wel ‘de 20 cent’ genoemd, omdat het een goedkoop recept was. De evolutie van het drankje heeft het tot zo ver gebracht dat het alleen geserveerd mag worden in een martini-glas.

Ingrediënten:

  • 30 ml Pisco Puro
  • 30 ml Cinzano Rosso-vermouth
  • 3 ijsblokjes

Voorbereiding:
Doe alle ingrediënten in een shaker. Schud gedurende 10 seconden. Serveer in een gekoeld Martiniglas.

cocktailrecepten met Pisco

PISCO-POINT
Deze cocktail is een combinatie van vers, aromatisch fruit zonder haar verlies van evenwicht en sterke karakter. Je proeft de veelzijdigheid van de Peruaanse Pisco. Van de traditionele recepten uit Zuid-Amerika, tot aan de moderne cocktail klassiekers: Pisco past overal bij. Volg het onderstaande recept en proef de unieke smaken die Pisco te bieden.

Ingrediënten:

  • 30 ml Pisco Puro
  • ¼ el Averna (Siciliaanse bitters)
  • 30 ml Appellikeur
  • 30 ml Steranijs
  • 4 ijsblokjes

Voorbereiding:
Doe alle ingrediënten in een mengglas. Koel door 8-10 seconden te roeren met de barlepel. Serveer in een gekoeld glas. Garneer met een schijfje limoen en steranijs.

cocktailrecepten met Pisco

Pisco Tropical
Houd je van een licht zuurtje in je drankje? Dan is de Pisco Tropical perfect. Ideaal om te drinken op een zomerse, warme avond terwijl je in de tuin de laatste zonnestralen op je gezicht schijnen. Proef de vermengde smaken uit Oost-Indië en Polynesië, die onthullen dat Pisco meer is dan de Peruaanse distillaat. Pisco heeft een geest met een uniek en cultureel karakter. De frisheid van de pepermunt geeft de cocktail nog een extra boost. Let’s try it!

Ingrediënten:

  • 4 blaadjes pepermunt
  • 30 ml Pisco Puro
  • 60 ml Aperol (Barbieri)
  • 90 ml grapefruitsap

Voorbereiding:
Wrijf de pepermuntblaadjes in een highball glas. Voeg de ingrediënten toe en roer met een staaf lepel. Serveer met roerder.

Welk van deze cocktailrecepten met Pisco ga jij als eerste proberen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram