DINER: Pop-up restaurant de Vuurplaats biedt gasten een zonnige beleving omgeven door natuur

Pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckenstein in Maartensdijk

DINER: Pop-up restaurant de Vuurplaats biedt gasten een zonnige beleving omgeven door natuur

Pop-up restaurant de Vuurplaats biedt gasten een zonnige beleving omgeven door natuur op boerderij Eyckenstein in Maartensdijk. Wanneer kom jij proeven?

Pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckenstein Maartensdijk

Liefhebbers opgelet, sinds 23 juli en tot en met 29 augustus kun je een bijzonder culinair avontuur aangaan in het hart van het land. Van de ambachtelijke bereidingswijze tot de prachtige locatie; bij het nieuwe pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckenstein in Maartensdijk draait het niet alleen om het biologische eten met verse kruiden, maar om de complete beleving in de schitterende omgeving. Wanneer kom jij langs?

Wat je kunt verwachten? Stel je voor; de zon schijnt, je nipt aan een smaakvolle wijn en terwijl je in de sfeervol ingerichte tent van pop-up restaurant de Vuurplaats geniet van de weidse natuur en het geluid van een knisperend houtvuur van de Asado-BBQ, ruik je mooie stukken vlees die langzaam garen boven het vuur en zie je hoe een hele tarbot op de grill tot in perfectie wordt gegaard. Ondertussen komen geuren van verse kruiden je tegemoet. Niet verkeerd, toch?

Het zijn beelden waar je in Nederland normaal gesproken alleen maar van zou dromen. Desalniettemin kun je deze sfeer bij de Vuurplaats daadwerkelijk ervaren. Want wat je ook bestelt, alles wordt bereid met niets anders dan open vuur. Geen elektriciteit en geen gaspit, maar enkel vlammen, gloeiende kooltjes en rook.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DeVuurplaats (@devuurplaats)

Biologisch
Eigenaren Martijn Korving en Janine Baker willen hun gasten een onvergetelijke ervaring bieden. Daarom stellen ze niet alleen hoge eisen aan de locatie, maar ook aan de lunch- en dinerkaart. Zo wordt er voornamelijk gekookt met producten van en rond de boerderij. “Hier worden Jersey-stierenkalfjes die ‘over’ zijn van een zuivelboerderij biologisch grootgebracht”, vertellen ze. “Een veld verderop staan onze eigen biologische varkens. Scharrelend onder de eikenbomen groeien ze langzaam groot en zorgen zo, na een heerlijk leven, voor minstens zo heerlijk vlees en verfijnde charcuterie.”

De kruiden uit de naastgelegen tuin maken de smaak van het vlees af. Maar ook als je liever vegetarisch eet, of vlees liever omruilt voor vis, ben je hier aan het juiste adres. En heb je zin in een goede wijn? Dan vertelt de sommelier je precies welke wijn van de uitgebreide wijnkaart vol bijzondere schatten er bij jouw gerecht past. Kortom, een totaalervaring tot in de puntjes.

Pop-up restaurant de Vuurplaats op boerderij Eyckenstein Maartensdijk

Arrangementen
Of je nu wil borrelen tijdens een zomerse aanschuifavond of liever tijdens een privé diner geniet van alles wat het restaurant te bieden heeft; bij de Vuurplaats is in principe alles mogelijk.

Kies bijvoorbeeld voor een meergangendiner met vers geoogste groenten uit de moestuin en biologisch vlees van de boerderij. Of lik je vingers af tijdens een informele barbecue met grote stukken vlees, vis en groenten op het rooster. Als bourgondiër ben je hier volledig op je plaats.

Speciale zomeravonden
Door de bijzondere locatie is de Vuurplaats tevens de uitgelezen plek voor besloten borrels, evenementen, fotoshoots, vergaderingen en brainstorms. In de zomervakantie organiseren ze iedere vrijdag en zaterdag aanschuifavonden, een soort open inschrijfavond. Ze nemen voor deze sfeervolle zomeravonden losse boekingen aan en serveren iedere week een ander menu met verse producten. Geniet van de ondergaande zon op het terras en ontdek het weidse uitzicht over de weilanden en stieren. De chef serveert uiteraard een bijpassend menu met zomerse smaken. Een beetje la douce France op boerderij Eyckenstein.

Deze speciale zomeravonden vinden plaats in de volgende weekenden:
Juli: 23, 24, 29, 30 & 31
Augustus: 5, 7, 12, 13, 14, 19, 20, 21, 27, 28 & 29

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DeVuurplaats (@devuurplaats)

Post a Comment

#Volg ons op Instagram