Rolex blijft bovenaan het lijstje van online meest gezochte namaakartikelen

Rolex bovenaan lijstje van online meest gezochte namaakartikelen

Rolex blijft bovenaan het lijstje van online meest gezochte namaakartikelen

Rolex blijft bovenaan het lijstje van online meest gezochte namaakartikelen staan. De markt voor horloge replica’s en nep kleding is bovendien gegroeid.

Rolex bovenaan lijstje van online meest gezochte namaakartikelen

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) heeft zojuist haar laatste rapport uitgebracht over de toename van de wereldwijde handel in namaakgoederen. Nu 3,3 procent gestegen en stijgend, meldde de OESO dat in 2016 bijna $ 510 miljard aan namaakgoederen in beslag werd genomen door de douane, met schoeisel en kleding als nummer één categorie.

De meest getroffen landen zijn de Verenigde Staten, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Duitsland, en een aantal groeiende bedrijven in Singapore en Hong Kong. Verrassend genoeg wordt China, het land dat het meeste aantal namaakproducten produceert, ook een doelwit voor IP-diefstal.

Het rapport bevat een aantal interessante feiten, zoals topmerken en belangrijke items die worden vervalst. Hier zijn enkele van hun bevindingen in gerangschikte volgorde.

Aantal zoekopdrachten voor nep designermerk
1. Rolex – 228.000
2. Louis Vuitton – 118.000
3. Gucci – 87.600
4. Yeezy – 37.200
5. Crocs – 25.200

Meest gezochte nep-designerproduct
1. Gucci-riem – 56.400
2. Gucci Slides – 15.600
3. Yeezy Boost 350 – 12.000
4. Gucci Shirt – 8,400
5. Louis Vuitton Wallet – 7.200

Uiteraard maken deze online meest gezochte namaakartikelen onderdeel uit van een nog altijd groeiend crimineel circuit. Probeer je niet te laten verleiden en kijk altijd goed of resellers van unieke sneakers etc. je niet voorzien van een replica. 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram