Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni boven $ 40.000

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni boven $ 40.000

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni boven $ 40.000

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni boven $ 40.000, wat mede te danken is aan Elon Musk die zei de crypto munt vast te houden.

Bitcoin stijgt voor het eerst sinds juni boven $ 40.000

Bitcoin stijgt! De coin bereikte maandagmiddag $ 40.000 en bereikte het hoogste punt in zes weken.

De cryptocurrency sprong naar $ 40.278, volgens Coindesk, voordat hij afnam tot ongeveer $ 38.500 op het moment van publiceren. Volgens Coinbase zag de digitale munt de afgelopen 24 uur een stijging van ongeveer 7,5 procent, waarmee de marktkapitalisatie van ongeveer $ 700 miljard werd overschreden.

De munt steeg medio juni voor het laatst boven $ 40.000, een daling van het hoogste punt ooit van ongeveer $ 63.000 in april. Volgens The Wall Street Journal heeft speculatie over Amazon’s toetreden tot digitale valuta en nieuws vorige week dat Elon Musk en zijn bedrijven nog steeds bitcoin hebben, mogelijk geleid tot de prijsstijging.

“SpaceX, Tesla en ik bezitten bitcoin”, zei hij tijdens een conferentie die afgelopen woensdag werd georganiseerd door de Crypto Council for Innovation, eraan toevoegend dat hij ook eigenaar is van ethereum en dogecoin. “We verkopen geen bitcoin, ik verkoop ook niets persoonlijk, en SpaceX verkoopt ook geen bitcoin.”

Musk’s vertrouwen in de cryptocurrency stuurde de prijs van de munt vorige week omhoog en bereikte een hoogtepunt van ongeveer $ 32.800, voordat hij naar beneden ging, aldus Coindesk. Ethereum en dogecoin zagen ook stijgingen van elk ongeveer 13 procent. De Tesla-oprichter zei ook dat zijn automerk de acceptatie van bitcoin kan hervatten als het afstand neemt van fossiele brandstoffen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram