Amazon lijkt uit te breiden naar cryptocurrency

Amazon cryptocurrency

Amazon lijkt uit te breiden naar cryptocurrency

Amazon lijkt uit te breiden naar cryptocurrency, getuige een vacature voor het inhuren van een ‘Digital Currency and Blockchain Product Lead’.

Amazon cryptocurrency

Amazon lijkt uit te breiden naar cryptocurrency en blockchain-producten, volgens een vacature die voor het eerst werd gerapporteerd door Insider.

Volgens de lijst is Amazon op zoek naar een “Digital Currency and Blockchain Product Lead” die “innoveert namens klanten binnen het betalings- en financiële systeem”. De in Seattle gevestigde positie zou deel uitmaken van het Amazon Payment Acceptance & Experience Team en zou “de digitale valuta- en Blockchain-strategie en productroutekaart van Amazon ontwikkelen”.

“Je maakt gebruik van je domeinexpertise in Blockchain, Distributed Ledger, Central Bank Digital Currencies en Cryptocurrency om de argumenten te ontwikkelen voor de capaciteiten die moeten worden ontwikkeld, de algemene visie en productstrategie te stimuleren, en leiderschapsinspanningen en investeringen voor nieuwe capaciteiten te verwerven”, zo staat in de vacature.

De juiste kandidaat zal opereren met een “hoge mate van autonomie” en zal in staat zijn “nieuwe en innovatieve oplossingen te bouwen voor onopgeloste problemen”. Andere kwalificaties zijn onder meer 10+ jaar relevante ervaring, een diep begrip van het cryptocurrency-ecosysteem en het vermogen om achterwaarts te werken op basis van de behoeften van klanten en partners.

Een woordvoerder van Amazon zei in een verklaring aan CNBC dat het manieren aan het onderzoeken is om betrokken te raken bij cryptocurrency.

“We zijn geïnspireerd door de innovatie die plaatsvindt in de cryptocurrency-ruimte en onderzoeken hoe dit eruit zou kunnen zien op Amazon. We geloven dat de toekomst zal worden gebouwd op nieuwe technologieën die moderne, snelle en goedkope betalingen mogelijk maken, en hopen die toekomst zo snel mogelijk naar Amazon-klanten te brengen.”

Amazon Web Solutions biedt al een volledig beheerde blockchain-service genaamd Amazon Managed Blockchain en voegt zich bij een groeiende lijst van technologiebedrijven die uitbreiden naar creatieve toepassingen voor crypto. Facebook is van plan een op blockchain gebaseerd betalingssysteem genaamd Diem te lanceren, terwijl Twitter-backed Square werkt aan een bitcoin-bedrijf genaamd TBD.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram