PizzaLab introduceert traditionele Napolitaanse pizza’s met eigenzinnige twist op Amsterdamse Zuidas

pizzalab amsterdam Napolitaanse pizza

PizzaLab introduceert traditionele Napolitaanse pizza’s met eigenzinnige twist op Amsterdamse Zuidas

PizzaLab introduceert traditionele Napolitaanse pizza’s met eigenzinnige twist op de Amsterdamse Zuidas. De hippe hotspot is nu geopend!

pizzalab amsterdam Napolitaanse pizza

Laten we eerlijk zijn, de ene pizza is de andere natuurlijk niet. Was jij bijvoorbeeld al bekend met de Napolitaanse pizza? PizzaLab, nieuw gevestigd op de Zuidas in Amsterdam-Zuid, heeft zich volledig gestort op de kunstvorm die het bereiden van de perfecte Napolitaanse pizza heet. Zo is het team in de leer gegaan bij de lokale boeren in Zuid-Italië en komen de unieke kazen van een in Nederland gevestigde, maar rasechte Italiaan. Kortom, de avontuurlijke liefhebbers van pizza moeten snel deze relaxte hotspot checken!

Een homemade deeg dat smelt in de mond – of zoals PizzaLab het noemt: “easy-going meltiness” – en zo licht is, dat zelfs de korst geen enkele partij is. Dit nieuwe pizzarestaurant is zich er van bewust dat ingrediënten een pizza maken of kraken, en dus zijn kosten noch moeite bespaard. Alle pizza’s worden dagelijks met de hand gemaakt en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten komen rechtstreeks van gepassioneerde ambachtslieden.

Zo werkt PizzaLab onder andere samen met een in Nederland gevestigde Italiaan die twee keer per week verse kazen produceert met Nederlandse Bufala melk. En tijdens het samenstellen van het menu, doorkruiste het team van PizzaLab het Zuiden van Italië om inspiratie op te doen. Ze werkten nauw samen met lokale boeren om zo de authenticiteit en ongeëvenaarde smaak van elk product te kunnen garanderen. Veel ingrediënten die de keuken gebruikt, bevatten dan ook een DoP-markering (Declaration of Performance). Dit betekent dat de producten voldoen aan de strenge Italiaanse en EU-normen.

PizzaLab: Traditionele Napolitaanse pizza’s met een twist

De traditionele Napolitaanse manier van pizza bereiden – die in 2017 werd bekroond met UNESCO ‘s ‘Intangible Cultural Heritage of Humanity’ – vergt redelijk wat kennis, vakmanschap en toewijding. Een erfgoed dat PizzaLab dan ook graag in stand houdt. Maar het echte plezier begint bij een pizza die is geboren uit creativiteit en vernieuwing.

Eentje zoals de Fig & Morty, een niet voor de hand liggende combinatie van gekonfijte vijf, fior di latte, Mortadella DOP, basilicum en citroenschil. Zie je liever geen vlees of dierlijke producten op je pizza? Op het menu staan verschillende overheerlijke veganistische en vegetarische, maar ook glutenvrije opties. En uiteraard zal geen enkele gast dorstig vertrekken. Het is dan ook lastig kiezen van de uitgebreide kaart vol mooie wijnen, bieren, slaapmutsjes, warme dranken en natuurlijk ook verrassende non-alcoholische dranken.

pizzalab amsterdam Napolitaanse pizza

Culinaire meerwaarde voor Amsterdam-Zuid

Alleen maar lachende gezichten en tafels vol heerlijke pizza’s en mooie dranken die over en weer gaan; alles in de Italiaanse keuken draait om delen. PizzaLab hecht veel waarde aan de saamhorigheid die eten met zich meebrengt en creëerde dan ook een uitnodigende plek waar ontmoeten en delen centraal staan. PizzaLab is te vinden in het bruisende Amsterdam-Zuid en is dé plek voor een (zaken)lunch, after-work borrel of een uitgebreid diner met verschillende pizza’s.

De pizzaliefhebber die zich graag even helemaal onder laat dompelen in de wereld van de Napolitaanse pizza, kan plaats nemen op de eerste rij. De indrukwekkende oven in de open keuken is namelijk de plek waar de eeuwenoude traditie tot leven komt. Ongedwongen genieten van kwalitatief, lekker en authentiek eten, dat verre van pretentieus is.

Ontdek snel het geweldig menu, de warme ontvangst en een relaxte sfeer deze nieuwe Amsterdamse hotspot!

PizzaLab is voor nu elke dag geopend van 12.00 tot 18.00 en van 12.00 tot 22.00 voor afhaal en bezorgen via Uber Eats of Thuisbezorgd. Een tafel reserveren of je bestelling plaatsen kan via de website.

pizzalab amsterdam Napolitaanse pizza

Post a Comment

#Volg ons op Instagram