Alternatieve frisdrank Kombucha nu ook verkrijgbaar als ‘zero’

The GUTsy Captain Kombucha Zero

Alternatieve frisdrank Kombucha nu ook verkrijgbaar als ‘zero’

The GUTsy Captain Kombucha Zero is de ultieme dorstlesser en het alternatief voor frisdrank. Check snel onze 5 mocktail recepten met kombucha!

The GUTsy Captain Kombucha Zero

Eerlijk is eerlijk, als we dorst hebben dan is ijskoude frisdrank heerlijk. Wat dat betreft is het jammer dat het zo ongezond is, zelfs ook de meeste suikervrije varianten. Dit geldt echter niet voor ons volgende, nieuwe favoriete zomerdrankje. Kende jij kombucha al? The GUTsy Captain Kombucha heeft nu een zero-variant en wij hebben de koelkast al volgegooid!

Je hoeft eigenlijk eigenlijk amper te wennen aan de eeuwenoude, Oost-Aziatische hit ‘kombucha’, en inmiddels prijkt deze gefermenteerde nieuwkomer daarom op vele hippe menukaarten en in de schappen. Het verfrissende drankje zit bomvol smaak en past perfect bij een bewuste levensstijl.

Kombucha wordt oorspronkelijk gemaakt van groene thee die wordt gefermenteerd. Of we het daarom gezond mogen noemen weten we niet, maar aangezien dit organische drankje geen suiker, calorieën, gluten, kunstmatig stoffen, preserveringsmiddelen en concentraten bevat, lijkt het ons de ultieme dorstlesser en bij uitstek hèt frisdrankalternatief.

Enige tijd terug noemden wij Kombucha nog als één van de 5 hotste ingrediënten om mee te werken in de keuken

De natuurlijke ingrediënten en de mogelijke geneeskrachtige werking ervan maakten het drankje al populair in de hippiecultuur in de sixties, en heeft sinds een aantal jaar een terechte comeback gemaakt. Stoer, met een zuurtje en bereid volgens eeuwenoud Aziatisch recept. De GUTsy Captains lanceerden onlangs een zero sugar variant, waarbij het authentieke productieproces en de award-winnende smaakformule behouden blijft.

Bewust lekker drinken

Captain Kombucha Zero

Peter Matuska, oprichter van The GUTsy Captain Kombucha: “Steeds meer mensen kiezen voor lekkere alternatieve frisdrankvervangers. Kombucha past goed in de gezondheids- en de alcoholvrije trend. Vanaf het begin is het onze ambitie geweest om een 100% authentieke en biologische kombucha te maken, met alle gezonde voordelen én een heerlijke, toegankelijke smaak.”

De Slowaakse ondernemer werd geïnspireerd door een reis naar de Verenigde Staten, waar hij het drankje voor het eerst proefde. Hij ervoer een krachtig positief effect op zijn gemoed en startte, samen met medeoprichter Matus Vavercak, met experimenteren. Met een grote glazen pot, thee, een verhuizing naar Portugal – waar ze het ideale klimaat vonden om smaakvolle kombucha te brouwen – én een gezonde dosis geduld gingen ze aan de slag. “We zijn ontzettend trots op de awards die we al hebben ontvangen voor onze smaken. Het is het bewijs dat ons onderbuikgevoel – onze gut feeling – juist was”, aldus Matuska.

De gezondheid voorop

The GUTsy Captain Kombucha wordt tot op de dag van vandaag met de hand en in kleinschalige batches gemaakt. Door het goed bewaakte fermentatieproces zijn geen conserveringsmiddelen nodig en kun je ze buiten de koeling bewaren, al smaakt ‘ie gekoeld absoluut het allerlekkerst. Perfect voor on the go.

Bij de originele reeks Kombucha’s blijft er – na fermentatie – een klein percentage natuurlijke suiker over. De nieuwe ZERO-editie wordt nét wat langer gefermenteerd, zodat dit percentage nihil wordt. Steffi Haazen, Voedingsdeskundige bij Dr. Goodfood vertelt: “Kombucha is een gefermenteerd product dat bijdraagt aan een goede darmgezondheid, waardoor het past in een puur en bewust voedingspatroon. Voor iedereen die extra let op de suikerinname is een zero variant een goede optie; deze is door een langer fermentatieproces geheel suikervrij.”

Een dubbel bewuste keuze dus. En niet alleen als biologische frisdrankvervanger, maar ook voor komend borrelseizoen. Matuska: “Door de intense smaken is kombucha een ideale verfrissende dorstlesser: Voor wanneer je in je tuin of op je balkon aan het genieten bent van de zon, of straks, als we weer het terras op mogen, je toe bent aan een smaakvol (en alcoholvrij) drankje.”Scroll door om een aantal heerlijke mocktail recepten te ontdekken

Jij bent de kapitein, en met een dosis suikervrije kombucha koers je zo af op de start van een bewuste zomer! De nieuwe Captain Kombucha Zero-range is geïntroduceerd in de drie populairste smaken van de reguliere serie; de Ginger & Lemon, de Raspberry en de Original. De drinks zijn onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Ekoplaza, COOP, Hoogvliet, de online drogist, Marqt, Body & Fit en Crisp.

Vijf mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha Zero en regular

Ontdek hieronder vijf verfrissende mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha Zero en regular. Elk recept is voor één persoon, maar smaakt nog beter wanneer je ze samen drinkt!

 

mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha ZeroInspiring Spring Mocktail

Verras je vrienden met een verfrissende start van het voorjaar!

 • 80 ml GUTsy Captain Captain Kombucha Raspberry
 • 30 ml granaatappelsap
 • 2 rozemarijn takjes

Voeg alle ingrediënten samen in een glas en mix goed door elkaar.

 

mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha ZeroKombucha Thee Mocktail

Een Kombucha Mocktail voor de thee-fans onder ons!

 • 50 ml GUTsy Captain Kombucha Original
 • 1 theelepel honing
 • 30ml jasmijn thee (warm)
 • 10ml citroen sap
 • kaneelstokje

Voeg alle ingrediënten samen in een glas en mix goed door elkaar.

mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha ZeroMocktail voor speciale gelegenheden

Een mooie en heerlijke smakende mocktail om speciale gelegenheden te vieren.

 • 80 ml 50 ml Gutsy Captain Kombucha Original
 • 20 ml amandel drink
 • 20 ml suikersiroop

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker. Doe in een koud glas en server met vers rood fruit.

 

mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha ZeroTropisch proosten op de Lente

Een verfrissende en heerlijke mocktail die je vibes geeft die je dit weekend goed kunt gebruiken!

 • 80 ml Gutsy Captain Kombucha Pineapple & Peach
 • 25 ml vlierbloesem siroop
 • 20 ml limoen sap
 • 2 dashes grapefruit bitter

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker. Doe in een koud glas en server met vers tropisch fruit.

 

mocktail recepten met The GUTsy Captain Kombucha ZeroAls je deze mocktail proeft, wil je niet meer terug…

Een verfrissende gevoel, de hele zomer lang!

 • 80 ml GUTsy Captain Kombucha Raspberry
 • 30 ml rood fruit siroop (bijvoorbeeld de Raspberry Lemon Cordial van Belvoir)
 • 20 ml limoen sap
 • 2 dashes sinaasappel bitters

Mix alle ingrediënten in een cocktailshaker. Doe in een koud glas en server met vers bosfruit.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram