TRAILER: Netflix’s ‘The Sons of Sam’ docuserie suggereert dat moordenaar David Berkowitz zeker één medeplichtige had

The Sons of Sam: A Descent Into Darkness netflix

TRAILER: Netflix’s ‘The Sons of Sam’ docuserie suggereert dat moordenaar David Berkowitz zeker één medeplichtige had

Netflix’s ‘The Sons of Sam’ docuserie suggereert dat moordenaar David Berkowitz zeker één medeplichtige had. Check nu de trailer.

Netflix heeft de officiële trailer gedeeld van de aankomende documentaireserie The Sons of Sam: A Descent Into Darkness. De vierdelige docuserie wordt geleid door regisseur Joshua Zeman en draait om het waargebeurde verhaal rondom moordenaar David Berkowitz, de enige veroordeelde Son of Sam. De nieuwe docu stelt dat hij gedurende de maandenlang aanhoudende moorden werd geholpen door vele andere Sons of Sam.

‘De jacht op de ‘Son of Sam’ fascineerde de wereld eind jaren zeventig, maar het verhaal achter een van Amerika’s meest beruchte seriemoordenaars is anno nu vrijwel vergeten. Terwijl de arrestatie en veroordeling van David Berkowitz voor veel New Yorkers een einde maakte aan de nachtmerrie, was voor journalist en Ultimate Evil-auteur Maury Terry het echte mysterie nog maar net begonnen. Terry, ervan overtuigd dat Berkowitz niet alleen had gehandeld, zou decennia lang proberen te bewijzen dat het web van duisternis achter de moorden dieper ging dan iedereen zich had kunnen voorstellen – en zijn zoektocht naar die ongrijpbare waarheid zou hem uiteindelijk alles kosten.

Filmmaker Joshua Zeman put uit nieuws afkomstig uit archiefmateriaal, gesprekken met de mensen die het dichtst bij het onderzoek staan ​​en Terry’s eigen woorden en dossiers om een ​​waarschuwend verhaal te vertellen over een man die een spreekwoordelijk konijnenhol in ging en nooit meer naar buiten kwam. Maar was Maury Terry gewoon op spoken aan het jagen – of zijn de ware Sons of Sam er nog steeds … ”

De beruchte Son of Sam-moordpartij vond plaats tussen juli 1976 en 1977 in New York City, waarbij Berkowitz’ acties zes mensen het leven kostte en tien anderen verwondde. Eerst bekend als de .44 Calibre Killer, stelde hij zichzelf voor het eerst voor als de zoon van Sam in handgeschreven brieven gericht aan de politie, die hij achterliet naast het lichaam van twee slachtoffers, de 20-jarige Alexander Esau en de 18-jarige Valentina Suriani.

Berkowitz werd uiteindelijk begin augustus 1977 gearresteerd en bekende dat de ‘Sam’ in zijn pseudoniem zijn voormalig buurman Sam Carr was, en dat de zwarte Labrador Retriever van Carr, Harvey, bezeten was door een demon die hem beval mensen te doden. Hij verklaarde verder dat er andere zonen op de vlucht waren, maar twee jaar later bevestigde hij dat het verhaal over Harvey gewoon een hoax was.

Halverwege de jaren negentig beweerde Berkowitz, terwijl hij zijn zes opeenvolgende levenslange gevangenisstraffen uitzat, dat zijn lidmaatschap van een satanische sekte de reden was voor de moorden. Verschillende wetshandhavingsinstanties dachten dat zijn beweringen geloofwaardig konden zijn en in 1996 werd een nieuw onderzoek geopend, maar het werd voor onbepaalde tijd opgeschort nadat de resultaten als niet-overtuigend werden bestempeld.

Bekijk de volledige trailer bovenaan. The Sons of Sam: A Descent Into Darkness gaat op 5 mei in première op Netflix.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram