VIDEO: Maserati gaat de sneeuw in met zijn MC20 Supercoupe!

Maserati MC20 video sneeuw Ghiacciodromo Livigno racen

VIDEO: Maserati gaat de sneeuw in met zijn MC20 Supercoupe!

De 621pk sterke Maserati MC20 Supercoupe gaat in deze video de sneeuw van Ghiacciodromo Livigno in. Check de prachtige auto in actie.

Nu de winter in verschillende delen van Europa nog volop aan de gang is, heeft Maserati de gelegenheid aangegrepen om zijn nieuwste MC20-supercoupe mee te nemen voor een ritje in de sneeuw. De Italiaanse supercarfabrikant bracht een bezoek aan Ghiacciodromo Livigno, een gespecialiseerde ijsrijschool in Italië.

“Tijdens zijn missie bij koud weer werd de supersportwagen getest om zo de koude start van de motor, de prestaties bij lage temperaturen van de elastische componenten én het rijgedrag van de auto op koude asfaltoppervlakken met weinig grip te evalueren”, zo schreef de autofabrikant in een verklaring. “De test wordt ook uitgevoerd om de correcte werking van het klimaatbeheersingssysteem onder koude omstandigheden te verifiëren; Er zijn ook tests uitgevoerd met de batterij, ophangingen en remmen.”

De MC20, die in september vorig jaar werd onthuld, is een supercoupe met 621 pk dankzij een in-house twin-turbo 3.0-liter V6 Nettuno-motor. Met een vermogen van 210 pk per liter is de V6 een van de krachtigste motoren ter wereld. Hij kan de auto in slechts 2,9 seconden van 0-100 km/u voortstuwen en topsnelheden van 325 km/u bereiken.

Heb je trouwens al de top 10 duurste auto’s ter wereld ooit gezien?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram