BMW biedt een glimp van zijn volledig elektrische i4 met tot wel 530 pk

Volledig elektrische BMW i4

BMW biedt een glimp van zijn volledig elektrische i4 met tot wel 530 pk

De volledig elektrische BMW i4 is gereed voor productie en komt met tot wel 530 pk en een bereik op volle batterijlading tot wel 480 km.

BMW laat ons al geruime tijd wachten op de release van zijn volledig elektrische i4 en geeft ons sinds begin 2018 een glimp van concepten. Er is ook een uitgebreidere blik geweest op de conceptversie van de elektrische i4, waarin het model van binnen en van buiten wordt getoond, naast een nieuw badge-ontwerp, maar nu heeft het Duitse merk de productieklare i4 officieel getoond.

De nieuwe elektrische auto werd onthuld tijdens de BMW Group Annual Conference en wordt beschreven als “een echte BMW”, aldus Pieter Nota, lid van de Raad van Bestuur van BMW AG verantwoordelijk voor klant, merken en verkoop. Nota voegde eraan toe: “Met zijn sportieve uiterlijk, de beste rijdynamiek in zijn klasse en geen lokale uitstoot, is de BMW i4 een echte BMW. Het laat het hart van het merk BMW nu volledig elektrisch kloppen.”

Met dit in gedachten zal deze vierdeurs Gran Coupé ergens dit jaar op de markt komen en zal hij in een aantal uitvoeringen beschikbaar zijn voor alle verschillende soorten behoeften. Degene waar de auto-industrie het meest enthousiast over is, is het i4 M Performance-model, dat 530 pk moet bieden en in ongeveer vier seconden van 0-100 km/u kan overschakelen.

Verder heeft BMW niet veel bekendgemaakt, maar de officiële look laat weinig verschil zien tussen het concept en de productie-i4. De styling is gecentreerd rond de verdeeldheid zaaiende grille van de 4-serie, die in de gebruikelijke EV-vorm is ingevuld om aerodynamische redenen – iets dat wordt voortgezet rondom de auto. De wielen zijn bijvoorbeeld vlak en verzonken, carrosseriepanelen zijn ook gebeeldhouwd voor een betere aerodynamica en de achterkant is minder ‘hard’ dan de equivalente BMW M4. Desondanks leent het model zich nog steeds voor een sportievere ziel binnen de markt van elektrische auto’s.

Ten slotte heeft BMW de wereld laten weten dat de i4 een actieradius van maximaal 480 kilometer zal hebben, wat betekent dat BMW concurrent Tesla op dit gebied kan verslaan zodra deze i4 wordt gelanceerd. Bekijk de productieversie van de BMW i4 hieronder van dichterbij en blijf op de hoogte via ons voor meer informatie, die normaliter binnen enkele weken zal verschijnen.

Volledig elektrische BMW i4

Volledig elektrische BMW i4

Volledig elektrische BMW i4

Volledig elektrische BMW i4

Volledig elektrische BMW i4

Volledig elektrische BMW i4

Post a Comment

#Volg ons op Instagram