Top 10 duurste auto’s ter wereld

Bugatti La Voiture Noire duurste auto's ter wereld

Top 10 duurste auto’s ter wereld

Wat is de duurste auto ter wereld en hoe duur zijn de duurste auto’s ter wereld ooit? Hier vind je een overzicht van de top 10 duurste auto’s en hun prijs.

Bugatti La Voiture Noire duurste auto's ter wereld

In de afgelopen jaren is het record voor duurste auto ter wereld regelmatig aangescherpt. Niet alleen weten automakers hun nieuwste bolides steeds weer te innoveren met de nieuwste technologie, ook gaat de implementatie van kostbare luxe details steeds een stapje verder. De huidige koploper binnen het klassement voor duurste auto ter wereld is niet geheel verrassend afkomstig van Bugatti, dat al vaker het record aanscherpte.

Dat namen als Ferrari, Aston Martin, Lamborghini en natuurlijk Bugatti terugkomen binnen de top 10 duurste auto’s ter wereld zal niemand doen fronsen. Deze luxe automerken maken al decennia lang de dienst uit als top van de top, en verleggen iedere keer weer de grenzen binnen hun respectievelijk vakgebied. De nieuwprijzen echter, die groeien gestaag mee.

Top 10 Duurste Auto’s ter Wereld ooit

Je hebt ongetwijfeld weleens gezien dat een zeldzame, klassieke bolide onder de hamer ging voor tientallen miljoenen, zoals de 1957 Ferrari 335 S, die door veilinghuis Bonhams in 2018 werd verkocht voor 35 miljoen dollar. En alhoewel dit soort bedragen nog altijd een veelvoud zijn van de nieuwprijs van de huidige duurste auto ter wereld, de Bugatti La Voiture Noire à 16,5 miljoen euro, komen de adviesprijzen van deze gloednieuwe modellen steeds dichter in de buurt van dergelijke veilingprijzen.

In onze top 10 van duurste auto’s ooit kijken we vandaag echter louter naar de nieuwprijs, aangegeven door desbetreffende autofabrikant. De prijs op Nederlands kenteken kan dus iets afwijken.

Wat is jouw favoriete duurste auto?

Aston Martin Valkyrie

10. Aston Martin Valkyrie || € 2.800.000

Op de zeker niet onverdienstelijke plek 10 vinden we de Aston Martin Valkyrie, die in samenwerking met Red Bull Racing’s topdesigner Adrian Newey is gemaakt. Voorzien van een V12-motor met iets meer dan 1.000, plus een elektromotor die goed is voor nog eens 160 pk en 280 Nm extra, vinden we in deze auto de nodige Formule 1-technologie. Legaal op de autoweg, maar zeker geschikt voor op het circuit, is het niet gek dat Max Verstappen deze Valkyrie in bezit heeft.

Bugatti Chiron Pur Sport

9. Bugatti Chiron Pur Sport || € 3.000.000

Door een aantal aanpassingen zou de Chiron Pur Sport 40 procent betere ‘elasticiteit’ hebben wanneer vergeleken met de standaard Chiron, die iets minder kost met 2,4 miljoen euro. Deze wijzigingen aan o.a. de versnellingsbakverhoudingen van dit Chiron-model zorgen er in de praktijk voor dat er een twee seconden snellere acceleratie van 60 naar 120 km/u is gerealiseerd door Bugatti. Het vermogen van 1.500 pk en het koppel van 1.600 Nm zijn nagenoeg hetzelfde gebleven, maar door het verwijderen van de hydraulische achterspoiler, is de Pur Sport 50 kg lichter. De Pur Sport weet zich dus wel degelijk te onderscheiden van de reguliere Chiron.

Lamborghini Veneno Roadster

8. Lamborghini Veneno Roadster || € 3.300.000

Toegegeven, de Roadster is voor een enkeling minder aantrekkelijk door het gebrek aan een dak. Als je echter graag topsnelheden rijdt, dan is het rijden met deze dakloze Veneno een race-ervaring op zich. Met de 6,5-liter V12-motor met 750 pk bereik je de 100 km/u namelijk in slechts 2,9 seconden, waarna de absolute topsnelheid uitkomt op 355 km/u. Een toupet of pet dragen tijdens het rijden van deze auto is af te raden.

Pagani Huayra Roadster BC

7. Pagani Huayra Roadster BC || € 4.000.000

Prachtig ontworpen, volgens Italiaans design, is de Huayra Roadster BC een aerodynamisch monster. De duidelijk aanwezige spoilers en vleugels zorgen ervoor dat je in deze Roadster krachten kunt ervaren tot wel 2,2 g. Opmerkelijk feitje, de materiaalkosten voor dit nieuwe type koolstofvezel stegen aanzienlijk, wat terugkomt in de uiteindelijke prijs van 4 miljoen euro.

Bugatti Divo

6. Bugatti Divo || € 5.000.000

De tweede Bugatti die we in dit lijstje van tien duurste auto’s ter wereld tegenkomen is de Divo. Deze sportauto is iets slanker en nog sportiever dan de Chiron en ook de Veyron, maar het vraagstuk of dit de bijna dubbele prijs ten opzichte van de Chiron rechtvaardigt laten we graag aan jullie over.

Maybach Exelero

5. Maybach Exelero || € 7.000.000

Of hij in dit lijstje hoort, daar valt misschien wel over te twisten. De Exelero van Maybach is namelijk tot heden een typische showpony. De wagen heeft het nooit tot productiemodel geschopt, maar was vooral te zien bij autoshows en deed dienst als showcasemodel voor Maybach’s kunnen. Omdat de Maybach Exelero wel degelijk te koop wordt aangeboden, hebben we ‘m toch maar meegenomen in deze top tien.

Bugatti Centodieci4. Bugatti Centodieci || € 8.000.000

Deze vierde duurste auto ter wereld is een eerbetoon aan de Bugatti EB110, de eerste hypercar van het Franse merk. Deze krachtpatser draagt overigens een Italiaanse naam, ‘Centodieci’, wat honderdtien betekent in het Italiaans, omdat de legendarische EB110 in een ver verleden in Italië werd gebouwd.

Rolls-Royce Sweptail

3. Rolls-Royce Sweptail || € 11.000.000

Een top 3 van duurste auto’s ter wereld is niet compleet zonder het ultieme luxemerk Rolls-Royce. Deze one-off Sweptail heeft nooit bij de dealer gestaan, maar is speciaal gebouwd voor een bijzonder vermogende klant uit Hong Kong. De prachtige bolide heeft zich laten inspireren door zijn voorgangers uit de eerste helft van de vorige eeuw, en kostte elf miljoen euro om te laten bouwen door de Britten.

Pagani Zonda HP Barchetta

2. Pagani Zonda HP Barchetta || € 15.000.000

De nieuwprijs van deze creatie door Pagani zal vooral ook zitten in het feit dat er slechts drie exemplaren zijn gebouwd, en dat dit ook met zekerheid zo blijft. Twee zijn er verkocht, terwijl de derde in het bezit van Horacio Pagani zelf bleef. Wij sluiten niet uit dat meneer Horacio zijn exemplaar over een aantal jaar alsnog aanbiedt via een veiling, om zo nog een centje extra op te halen. Dit zal dan waarschijnlijk meer opleveren dan de duurste auto ter wereld hieronder, maar zoals gezegd, veilingprijzen rekenen we vandaag niet mee.

Bugatti La Voiture Noire

1. Bugatti La Voiture Noire || € 16.500.000

En dan, de duurste auto ter wereld met een nieuwprijs van maar liefst 16,5 miljoen euro. Volgens Bugatti-CEO Stephan Winkelmann is de Bugatti La Voiture Noire in feite “een coupé met het comfort van een limousine en de kracht van een hypercar”, waarbij het wel opvallend is dat we onder de motorkap dezelfde 8,0-liter W16 als van de Chiron tegenkomen. Desalniettemin, deze zwarte prachtwagen komt met 1.500 pk en 1.600 Nm, en draagt met trots de titel van duurste auto ter wereld.

Dure auto’s, hoge kosten: Verzekering, onderhoud & tanken

Het leuke van deze top 10 duurste auto’s ter wereld ooit, is dat we het slechts over de aanschafprijs hebben. Wat zelden ter sprake komt zijn de zaken die nog volgen, zoals brandstofkosten, onderhoud en verzekeringen. Een autoverzekering afsluiten voor een Bugatti is bijvoorbeeld niet zomaar gedaan. De meeste verzekeringsmaatschappijen doen zelfs geen concrete uitspraken omtrent het verzekeren van dergelijke hypercars, dus autoverzekering vergelijken is helemaal een dingetje.

Diverse bronnen verklappen echter wel dat je qua verzekeringspremies voor een Bugatti zeker minimaal 30 tot 50 duizend euro per jaar kwijt, en dan hebben we het over auto’s met de aanschafprijs van een paar miljoen. Voor de duurste auto ter wereld, de La Voiture Noire van 16,5 miljoen euro, ligt dit normaliter nog wel een behoorlijk stuk hoger.

Kijken we naar onderhoud, dan is het bijvoorbeeld interessant om te zien wat vier nieuwe banden voor een Bugatti kosten, aangezien men adviseert om na elke 4.000 kilometer de boel te vervangen. Kostenplaatje? Minstens 30.000 euro. Een servicebeurt kost je daarnaast zeker 25.000 euro en wil je de olie verversen, dan kost dit bij een Bugatti al snel 20.000 euro. En een volle tank? Dit lijkt met 150 euro best mee te vallen, ware het niet dat je waarschijnlijk nog geen 1 op 5 rijdt.

Het is duidelijk dat je er nog lang niet bent met alleen de aanschaf van dergelijke dure auto’s. Van je portemonnee zal nog veel meer worden gevraagd.

Welk van de 10 duurste auto’s ter wereld vind jij eigenlijk het fraaist?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram