Xiaomi ontwikkelt technologie die apparaten via de lucht oplaadt

Xiaomi Mi Air Charge opladen door de lucht

Xiaomi ontwikkelt technologie die apparaten via de lucht oplaadt

Xiaomi ontwikkelt technologie die apparaten via de lucht oplaadt. Mi Air Charge-technologie maakt een einde aan kabels en draadloze opladers.

In een poging om huizen echt draadloos te maken, heeft Xiaomi zijn momenteel nog in ontwikkeling verkerende Mi Air Charge-technologie onthuld. De innovatie door het elektronicamerk stelt gebruikers in staat elektronische apparaten op afstand op te laden zonder oplaadkabels of draadloze oplaadstandaarden.

Xiaomi’s innovatie is gecentreerd rond principes van ruimtepositionering en energietransmissie. De geïsoleerde oplaadpaal van Mi Air Charge heeft ingebouwde vijf-fasige interferentie-antennes die nauwkeurig de locatie van apparaten detecteren. De fasecontrole, bestaande uit 144 antennes, stuurt millimeterbrede oplaadgolven rechtstreeks naar de telefoon door middel van beamforming.

Momenteel is de technologie in ontwikkeling in staat om op afstand vijf watt-opladen te bieden voor meerdere apparaten binnen een straal van enkele meters, ongeacht fysieke obstakels. Xiaomi hoopt zijn Mi Air Charge-technologie te ontwikkelen om slimme huizen te helpen creëren die een reeks draadloze thuisproducten van stroom kunnen voorzien binnen een verder opgeruimd, kabelvrij huis.

Leer meer over Xiaomi’s nieuwe ‘oplaadtechnologie op afstand’ in de bovenstaande video.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram