Met iOS 14.5 kunnen iPhone-gebruikers gewoon Face ID gebruiken met een mondkapje op

iOS 14.5 iPhone Face ID gebruiken me mondkapje op

Met iOS 14.5 kunnen iPhone-gebruikers gewoon Face ID gebruiken met een mondkapje op

Met iOS 14.5 kunnen iPhone-gebruikers gewoon Face ID gebruiken met een mondkapje, wat met behulp van een Apple Watch zal gaan.

iOS 14.5 iPhone Face ID gebruiken me mondkapje op

Nu de eerste bètaversie van iOS 14.5 voor ontwikkelaars is uitgebracht, zijn we te weten gekomen dat deze iOS-versie een update zal bevatten waarmee gebruikers iPhones met Face ID kunnen ontgrendelen ondanks het dragen van een masker. Omdat de COVID-19-pandemie nog altijd voortduurt, heeft Apple een oplossing bedacht voor dit kleine overlast met behulp van de Apple Watch.

In samenwerking met een ontgrendelde Apple smartwatch, kijk je zoals gebruikelijk naar je iPhone terwijl je een masker draagt. Vervolgens, ondanks lagere nauwkeurigheid van gezichtsherkenning door Face ID, wordt het toestel ontgrendeld. Dit kan dankzij een haptische buzz naar de Apple Watch, indien ingeschakeld. Bovendien kan een geverifieerde Apple Watch ook worden gebruikt om een iPhone op afstand te vergrendelen. Helaas is dit momenteel natuurlijk een tijdelijke en beperkte oplossing. Gebruikers zonder het Apple-horloge zullen moeten vertrouwen op de snellere invoerprompt voor toegangscodes die afgelopen mei is geïntroduceerd.

Het is ook belangrijk op te merken dat het gerucht gaat dat Apple optische vingerafdruksensoren in het display test. Dit kan weleens belangrijk worden bij toekomstige ontwerpen, zoals de Apple iPhone 13.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram