Ryan Coogler ontwikkelt ‘Black Panther’ Wakanda-serie voor Disney+

Ryan Coogler Black Panther Wakanda-serie Disney+

Ryan Coogler ontwikkelt ‘Black Panther’ Wakanda-serie voor Disney+

Regisseur Ryan Coogler ontwikkelt Black Panther Wakanda-serie voor Disney+. Ga jij de nieuwe Marvel Cinematic Universe-serie over Wakanda kijken?

Ryan Coogler Black Panther Wakanda-serie Disney+

The Walt Disney Company heeft aangekondigd dat het een exclusieve vijfjarige tv-deal heeft getekend met Black Panther-regisseur en co-schrijver Ryan Coogler en zijn bedrijf Proximity Media

Het partnerschap zal voortbouwen op de doelstellingen van Proximity Media om “event-gedreven speelfilms, televisie, soundtracks en podcasts te creëren die het publiek dichter bij brengen door middel van verhalen over onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien.” Coogler werkt momenteel aan het vervolg op Black Panther en borduurt voor wat betreft deze nieuwe samenwerking voort op zijn aandeel in de Marvel Cinematic Universe middels een Disney+-serie rond het koninkrijk Wakanda. Binnen de deal zal Proximity ook shows maken voor andere divisies van de Disney-paraplu.

“Het is een eer om samen te werken met The Walt Disney Company. Met hen samenwerken aan Black Panther was een droom die uitkwam. Als fervent televisiegebruikers zouden we niet gelukkiger kunnen zijn om onze televisieactiviteiten te lanceren met Bob Iger, Dana Walden en alle geweldige studio’s onder de Disney-paraplu. We kijken ernaar uit om via de Disney-platforms te leren, te groeien en een relatie op te bouwen met een publiek over de hele wereld. We zijn vooral verheugd dat we onze eerste sprong wagen met Kevin Feige, Louis D’Esposito, Victoria Alonso en hun partners bij Marvel Studios, waar we nauw met hen zullen samenwerken aan geselecteerde MCU-shows voor Disney+. We zitten al in de mix bij een aantal projecten die we niet kunnen wachten om te dele ”, aldus Ryan Coogler namens Proximity Media.

“Ryan Coogler is een bijzondere verhalenverteller wiens visie en bereik hem tot een van de meest opvallende filmmakers van zijn generatie hebben gemaakt”, aldus Bob Iger, Executive Chairman van The Walt Disney Company. “Met Black Panther bracht Ryan een baanbrekend verhaal en iconische personages tot leven op een echte, betekenisvolle en gedenkwaardige manier, waardoor een keerpunt op cultureel gebied werd gecreëerd. We vinden het geweldig om onze relatie te versterken en kijken ernaar uit om meer geweldige verhalen te vertellen met Ryan en zijn team.”

Stay tuned voor meer info over de nieuwe Wakanda-serie op Disney+.

Fotocredits: Marvel Studios

Post a Comment

#Volg ons op Instagram