Met deze tips kun jij een mancave maken in je achtertuin

mancave maken in je achtertuin

Met deze tips kun jij een mancave maken in je achtertuin

Is het de hoogste tijd voor een mancave bij jou thuis? Met deze tips kun jij starten met het concept voor een mancave maken in je achtertuin.

mancave maken in je achtertuin

Toegegeven, een mancave wordt voor de meesten pas heel interessant op het moment dat ze gaan samenwonen met een partner. Toch is dit fenomeen echt niet alleen voorbehouden aan hen die een relatie hebben en een eigen stekkie in huis willen hebben. De mancave is sowieso gewoon een soort speeltuin vol met toffe spullen, van bar tot gamehoek, ingericht zoals jij het wil. En zeg nou zelf, wat is beter, een mancave in lege tweede slaapkamer of een mancave in je achtertuin, vrij van de woning?

Natuurlijk is een mancave in een afzonderlijk deel nog net iets beter dan in de zolder of de kelder. Immers, vanuit je mancave in de achtertuin kun je ook genieten van het mooie weer en gemakkelijk de BBQ aansteken. Wat dat betreft is het dus ideaal als je bijvoorbeeld een tuinhuis hebt staan om om te toveren. Heb je dit niet, maar beschik je wel over voldoende ruimte, bouw dan zelf vanaf de grond jouw perfecte domein.

Mancave in de achtertuin

Natuurlijk, een tuinhuis in de vorm van bijvoorbeeld een kant-en-klare blokhut is erg aantrekkelijk. Ze komen in verschillende formaten, beschikken over een stoere, houten constructie en zijn geschikt voor de inrichting die jij wenst.

Het kan echter ook lonen om zelf jouw ideale mancave in de achtertuin te bouwen, eventueel met je beste vrienden, die zo hun toegangsbewijs kunnen verdienen. Zet jij de eerstvolgende zondagmiddag voetbal het bier koud. Om zelf een mancave in de achtertuin te bouwen, zul je natuurlijk wel een en ander moeten aanschaffen, van damwandplaten tot de juiste houten planken.

Als je naar de gemiddelde bouwmarkt gaat, dan kan men je gelukkig van A tot Z van dienst zijn. Hoef je in feite alleen maar een blauwdruk te volgen om het tuinhuis a.ka. mancave te bouwen. De beloning na de te volgen bloed, zweet en tranen zal groots voelen.

Wat zet jij in jouw mancave?

Als de mancave in de achtertuin gereed is, dan begint het pas echt leuk te worden. Wat ga je er allemaal in zetten? Natuurlijk, het formaat van het tuinhuis speelt hierbij een grote rol, maar droom groots.

Over het algemeen mag een grote flatscreen niet ontbreken aan de muur. We willen immers wel de mooie potjes sport bekijken, of dit u voetbal of Formule 1 is. Daarnaast moet de mancave over een koelkast beschikken voor de alcoholische versnaperingen. Wat nog beter is, mits de ruimte het toelaat, is een echte bar met barkrukken, eventueel met echte tap. Een waarschuwing, zodra je dit geïnstalleerd hebt, is iedereen opeens je beste vriend.

Verder kun je qua invulling denken aan een biljarttafel, dartbord, videogames, muziekinstrumenten, alles wat jij maar wil. Vergeet overigens niet dat je ook de boel een beetje moet aankleden. Kies een interieurstijl, bijvoorbeeld industrieel, of kleed de boel aan als een café. Hang posters op, sfeerlampen en maak er een fraai geheel van.

Natuurlijk moet je het exterieur ook niet vergeten. Wat dacht je van een kleine veranda? Ideaal als plek om de BBQ te bedienen en te genieten van de buitenlucht. Oh, en vergeet de mooie parasol of overkapping niet voor als het gaat regenen. Wil nog weleens gebeuren in ons landje.

Heb jij al voor ogen hoe de mancave in jouw achtertuin eruit moet komen te zien?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram