Hennessy X.O viert 150-jarig jubileum met adembenemend mooie fles door Frank Gehry

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Hennessy X.O viert 150-jarig jubileum met adembenemend mooie fles door Frank Gehry

Hennessy X.O viert haar 150-jarig jubileum met een adembenemend mooie limited edition fles, ontworpen door architect Frank Gehry.

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Maison Hennessy viert de 150ste verjaardag van Hennessy X.O (Extra Old) op spetterende wijze. Er zijn namelijk maar liefst twee limited edition flessen onthuld, ontworpen door de vermaarde architect Frank Gehry. Diens kenmerkende sculpturale stijl en onconventionele esthetiek zijn duidelijk zichtbaar in de volledig in goud uitgevoerde jubileumedities, die hiermee duidelijk knipoogt naar de rijke geschiedenis van het Maison. Wat een prachtflessen!

Hennessy X.O ontdekken is volgens het luxe cognacmerk een onverwachte zintuiglijke ervaring ondergaan. Dit ethos wordt geïllustreerd door een zeer exclusieve, gelimiteerde oplage van in totaal 150 genummerde, door Frank Gehry gesigneerde flessen, of beter gezegd, kunstwerken.

Naast deze zeer exclusieve uitgave, brengt Hennessy nog een bredere limited edition uitgave van Hennessy X.O-flessen uit. Deze eveneens gouden flessen zijn ook ontwerpen door Frank Gehry, en worden wereldwijd als gelimiteerde editie uitgebracht, waarbij in Nederland rond de 200 stuks verkrijgbaar zijn bij de betere drankwinkels. Deze flessen worden verkocht voor rond de € 200,-.

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition ter ere van 150-jarig jubileum

150 jaar na de ontwikkeling van de Extra Old, onthult Hennessy X.O de creatie van Frank Gehry aan de wereld, als onderdeel van de feestelijke viering van X.O’s verjaardag. In deze buitengewone tijd van wereldwijde transitie en saamhorigheid, delen Hennessy en Frank Gehry eenzelfde hoopvolle visie op de toekomst en proberen ze de waarden van Maison Hennessy: vreugde, optimisme en veerkracht, te versterken.

Gehry over de samenwerking: “Het was een eer om gevraagd te worden om deze mijlpaal voor Hennessy X.O te vieren. Hoewel ik ontzettend enthousiast was, was het ook een grote uitdaging omdat een fles cognac al een kunstwerk op zich is. Een werk dat je kunt ruiken, proeven en voelen – het hoeft niet te worden verfraaid omdat het al fraai op zich is. We laten zien hoe we creatief kunnen zijn binnen dit gegeven. De geschiedenis van de X.O is zo krachtig en de emotionele toewijding van de mensen die dit product maken is zo buitengewoon. Het heeft een weerklank en uitstraling waar je je simpelweg bij aan wil sluiten en waar je onderdeel van wil zijn.”

De legendarische architect creëerde zijn Hennessy X.O masterpiece met dezelfde filosofie, passie en nieuwsgierigheid als hij inzet voor het ontwerpen van zijn architectonische meesterwerken, zoals The Guggenheim Bilbao, de Walt Disney Concert Hall in Los Angeles en The Fondation Louis Vuitton in Parijs.

Geïnspireerd door de rijke Hennessy X.O-blend, de vitale grond, kronkelende wijnstokken en de glinsterende Charente-rivier die door het Hennessy cognacgebied stroomt, creëerde Gehry een zintuiglijk meesterwerk. De iconische Hennessy X.O-fles is omgeven door een gerimpeld omhulsel van 24-karaats goud, gedoopt in brons. Een verwijzing naar de stralende beweging van water waar het licht op weerkaatst. De sculpturale fles is omhuld door een standaard van gebroken glas, die de inspiratie van water en licht verder versterkt.

“Ik wilde de X.O tot leven brengen en besloot inspiratie uit haar ‘geboorteplaats’ te halen en gaf het materiaal een verfrommelende effect, dat het een gevoel van beweging geeft”, voegt Gehry toe. “De materialen die ik heb gekozen, vangen het licht en maken het een kunstwerk op zich, maar dan realiseer je je dat het een fles Hennessy X.O is”, aldus de geboren Canadees, die trouwens werd geboren als Frank Owen Goldberg.

Het prikkelende en uitdagende ontwerp werd gemaakt door ambachtslieden die de tweede huid van Hennessy X.O creëerden. Net als de meestermixers, die hun expertise doorgeven, houden de ambachtslieden hun tradities en speciale skills in ere. Elke fase die nodig was om Gehry’s idee tot leven te brengen, vereiste zorg, aandacht, hoge kwaliteitsnormen en geduld.

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Frank Gehry x Hennessy X.O limited edition fles

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram