Hyundai ontwikkelt met UMV een auto met poten die letterlijk overal naartoe kan

Hyundai Elevate UMV

Hyundai ontwikkelt met UMV een auto met poten die letterlijk overal naartoe kan

Hyundai ontwikkelt met UMV een auto met poten die letterlijk overal naartoe kan. Betekent de Hyundai Elevate het einde van SUV’s?

Hyundai heeft haar plannen vrijgegeven om een ​​auto met benen te lanceren, en wij zijn nu al fan van deze sci-fi bolide. We waren natuurlijk al een tijdje op de hoogte van hun plannen, aangezien ze het Elevate-concept voor terreinauto’s onthulden tijdens CES 2019. Maar pas nu beseffen we eigenlijk dat Hyundai serieus bezig is met auto’s op poten. Lees maar mee.

De speciale studio van de Hyundai Motor Group die gaat over dit project is opgericht in Silicon Valley. Hier worden de voertuigen uit de transformatorklasse, geschikt voor elk terrein, ontworpen en ontwikkel. Als de eerste in zijn soort ter wereld, staan deze constructies bekend ​​als ‘ultieme mobiliteitsvoertuigen’, ofwel UMV’s. Zij zullen het gezicht van voertuigtechniek veranderen door de werelden van voertuigen, robotica en intelligente mobiliteit te versmelten.

De Hyundai Elevate bevindt zich voorlopig in de conceptfase, maar als hij klaar is, bestormt hij de straten met vier elektrisch aangedreven wielen die aan robotbenen zijn bevestigd. Hij kan reizen als een podachtige elektrische auto of de magie van technologie en engineering benadrukken door onmogelijke terreinen betreden. De Elevate zal in staat zijn om zijn benen te verlengen om zo over obstakels te lopen en te klimmen. De poten zelf kunnen vijf graden bewegen, inclusief wielen die 360 ​​graden draaien ten opzichte van de ‘enkel’ voor precieze microbewegingen.

Hoewel wij niet verwachten dat de Elevate in de nabije toekomst zal worden gebruikt als bijvoorbeeld commerciële taxi of openbaar vervoer, kan hij wel extreem goed van pas komen tijdens noodhulp en rampenbestrijding. Het voertuig zou een onbegaanbare stapel betonpuin of omgevallen bomen de baas kunnen zijn.

Hyundai heeft plannen om de Elevate te gebruiken als een deur-tot-deur-transportmiddel voor zieke of gehandicapte personen zonder rolstoelhelling. Het New Horizons Studio-team in Silicon Valley zal worden geleid door Dr. John Suh. “We streven ernaar om ’s werelds eerste voertuig uit de transformatorklasse te creëren, ook wel bekend als het ultieme mobiliteitsvoertuig”, aldus dr. Suh.

Hyundai Elevate UMV

Hyundai Elevate UMV

Hyundai Elevate UMV

Hyundai Elevate UMV

Hyundai Elevate UMV

Hyundai Elevate UMV

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram