Te weinig ruimte in je huis: 5 opslagideeën

5 opslagideeën weinig ruimte thuis

Te weinig ruimte in je huis: 5 opslagideeën

Heb je te weinig ruimte in je huis en ben je op zoek naar handige oplossingen? Wij hebben een 5 opslagideeën voor je op een rij gezet.

5 opslagideeën  weinig ruimte thuis

Je woont in een stad en je houdt van een strak en opgeruimd huis. Echter staan er continu talloze spullen die je maar één keer per jaar gebruikt in de weg. Tijd voor oplossingsgericht denken! Wij geven je 5 praktische opslagideeën om lekker van jouw opgeruimde woning te kunnen genieten.

Begin met het verkopen en weggooien van spullen die je niet meer nodig hebt

Laten we eerlijk zijn, je beschikt over veel spullen die je al heel lang hebt liggen en eigenlijk nooit gebruikt. Deze staan in de weg en kosten zodoende extra ruimte in je huis. Maak een lijstje met spullen waarvan je vrij zeker weet dat je ze niet meer nodig hebt. Slaap er een nachtje over en gooi daarna de spullen weg of verkoop ze op Marktplaats. Dan verdien je er ook nog iets aan en heb jij weer een strak en opgeruimd huis.

Externe opslag huren voor de spullen die je graag wilt opslaan

Nadat je het lijstje hebt afgewerkt zijn er altijd spullen die je graag wilt houden. Denk aan meubels die van je opa of oma zijn geweest; die mooie spiegel die net niet past, maar wellicht bij een ander huis weer goed uitkomt; of die mountainbike die alleen sporadisch in de zomer wordt gebruikt en verder toch maar in de weg staat. Wij raden aan om dan externe opslagruimte te huren. Een externe opslagruimte geeft je net even de ruimte die je nodig hebt om tijdelijk spullen op te slaan. Je huis zal dan een stuk schoner en mooier lijken. Ook voor de verkoop van je huis is het altijd slim om spullen extern op te slaan.

Organiseer je huis aan de hand van een checklist

Ruim je huis en je spullen op aan de hand van een checklist. Begin met je losse items op te ruimen in kasten. Bedenk dat er meer plekken zijn om dingen op te bergen dan alleen je kast, zoals bijvoorbeeld een extra ruimte in een bank, poef of onder de trap. Wellicht zijn er ruimtes in je huis waar je nog niet eerder aan gedacht hebt.

Daarnaast zijn er veel meubels met opslagruimte te koop. Dit is vooral voor kleine appartementen en studio’s interessant, omdat je dan net even die extra opbergruimte creëert zonder dat het je ruimte kost in je woning. Maak een handige checklist van groot naar klein; begin met de grote spullen op te bergen en daarna de kleinere spullen. Voor deze vind je namelijk altijd wel een slim plekje.

Ruim per kamer op: het opruimen per ruimte is effectiever

Bij het opruimen van je huis kun je al snel het overzicht kwijtraken. Je hebt immers spullen in de slaapkamer, zolder, berging, maar ook de woonkamer. Daarom is het slim om je spullen per kamer op te ruimen, zodat je precies weet hoeveel ruimte je nog over hebt per kamer.

Begin met de grootste kamer. De woonkamer opruimen en organiseren is heel belangrijk. Hier zijn veel slimme ruimtes te bedenken en creëren. Waar leg je bijvoorbeeld de bankdekens neer?

Nadat deze kamer is opgeruimd begin je aan de één na grootste kamer. Wellicht heb je nog veel plek over in de woonkamer. Denk hierbij alvast na of je spullen uit bijvoorbeeld je slaapkamer toch niet slimmer kunt opbergen in de woonkamer. Bijvoorbeeld het extra beddengoed wat je maar eens per week nodig hebt in dezelfde kast stoppen als de dekentjes voor op de bank.. Zo werk je al je kamers af. Dit is ook handig omdat je niet meteen alles tegelijk hoeft te doen. Gewoon lekker kamer voor kamer afwerken. Dit geeft je een goed gevoel en je weet ook precies waar je staat.

Nieuwe ideeën door herindeling van je kamers voor je huis of appartement

Heb je wel de slimste opstelling voor je bed of bankstel gekozen. Soms kun je toch net even wat meer ruimte creëren door je bed andersom te zetten of tegen de muur aan te schuiven, waardoor je nog extra ruimte creëert voor bijvoorbeeld een kast of commode. Ook zijn er mogelijkheden om een bijvoorbeeld een schuine wand te benutten. Met haakjes kan je er dingen ophangen of er juist een kastruimte van laten maken. Zo benut je deze onhandige ruimte op een slimme manier.

Het organiseren en herindelen van meubelen en grotere items in je huis kan altijd slim zijn. Als je in jouw woning eens goed kijkt naar alle grote items die er staan, dan krijg je snel veel ideeën over hoe het beter kan. Denk er ook aan dat lades in je huis veel ruimte kunnen besparen, bijvoorbeeld onder je bed of in de keuken. Kortom er zijn genoeg mogelijkheden.

Simpele opslagideeën genoeg om jouw huis strak in te richten en lekker georganiseerd door het leven te gaan. Mocht je nu toch nog je spullen willen laten opslaan, in Nederland zijn er talloze opslagservices die jouw spullen ophalen en opslaan. Een dergelijke inboedelopslag vind je in de grote steden, maar zeker ook in de non-randstedelijke gebieden.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram