WONEN: Met slim gordijnensysteem ‘Slide’ open je gordijnen met een telefoonapp

slide by iim - slimme gordijnen

WONEN: Met slim gordijnensysteem ‘Slide’ open je gordijnen met een telefoonapp

Met slim gordijnensysteem Slide kun je de gordijnen met een telefoonapp openen en sluiten. Is de Slide by IIM iets voor in jouw woning?

Het is je wellicht ontgaan, maar sinds begin dit jaar is het slimme gordijnensysteem Slide verkrijgbaar in Nederland. Met dit innovatieve systeem kun je klassieke gordijnen slim maken. Een gemakkelijk te installeren retrofitoplossing waarmee je gordijnen zowel open als dicht kunt doen!

Ontwikkeld door de Nederlandse smarthome-start-up Innovation in Motion, is de nieuwe Slide een prachtige toevoeging aan comfortabel en slim wonen. Het gaat hier om een systeem – eenmaal geïnstalleerd uit het zichtveld – waarmee je jouw bestaande gordijnen slim kunt maken. Dit betekent dat je ze in de praktijk op afstand kunt openen en sluiten met behulp van het afstandsbedieningsprincipe.

Monteer het apparaatje binnen hooguit een kwartier, installeer de bijbehorende app op jouw smartphone, kies jouw favoriete instellingen en that’s it. En geef je toch liever zel een klein trekje aan het gordijn, dan neemt de Slide het over dankzij de ‘Touch & Go’ feature.

Is dit slimme gordijnsysteem iets voor binnen jouw interieur?

slide by iim - slimme gordijnen

Slimme gordijnen voor bijna iedereen

Geschikt voor vrijwel alle horizontaal opgehangen, hooguit 6 meter lange en recht naar beneden hangende gordijnen, dient de gadget – en diens motor – bevestigd te worden aan de reeds gemonteerde rails. Het motortje is er uiteraard voor om de gordijnen te openen of te sluiten, wat heel gemakkelijk via de zojuist genoemde app gaat.

Let wel op dat de Slide by IIM alleen geschikt is voor enkele en dubbele gordijnen, met een rechte rails. Gebogen rails worden nog niet ondersteund. De gordijnen dienen bovendien symmetrisch te zijn.

Check met de quickscan of jouw gordijnen geschikt zijn voor de Slide.

Hoe installeer je de Slide by IIM?

Installeren gaat gemakkelijk en snel. Bekijk de tutorial video hieronder.

Check ook de Slide-instructievideo’s voor installatie op een rails met één gordijn of installatie op een rails met twee gordijnen.

Slim via WiFi-connectiviteit

Het apparaat werkt zoals de meeste slimme gadgets via wifi. Maak via de app een koppeling Google Asistant, of gebruik een plug-in voor connectie met Homey, Home Assistent, Fibaro of Domoticz, of kies in de toekomst voor Alexa, wanneer deze ondersteund wordt.

Met de Slide by IIM-app voor iOS en Android kun je routines instellen. Word je bijvoorbeeld graag wakker met zonlicht, dan kun je heel simpel instellen dat de gordijnen rond een bepaald tijdstip openen.  Ook is er de Holiday Mode, die de gordijnen op semi-willekeurige momenten opent, zodat het lijkt alsof je gewoon thuis bent.

Ontdek hier hoe je de Slide koppelt aan Google Home.

Slide by IIM kopen

Het slimme gordijnsysteem Slide by IIM is nu verkrijgbaar via de officiële website vanaf € 299, inclusief 2 jaar garantie. In de doos vind je alle benodigdheden om je bestaande gordijnen slim te maken, er is geen gereedschap nodig.

slide by iim - slimme gordijnen

Post a Comment

#Volg ons op Instagram