Hennessy viert tien jaar Very Special Limited Edition met Faith XLVII

2020 Hennessy Very Special Limited Edition

Hennessy viert tien jaar Very Special Limited Edition met Faith XLVII

Hennessy viert tien jarig jubileum van Hennessy Very Special Limited Edition met Faith XLVII, de eerste vrouwelijke gastdesigner.

2020 Hennessy Very Special Limited Edition

Dit jaar viert Hennessy het heugelijke feit dat de Very Special Limited Edition zijn tiende editie ingaat. Het flesdesign van de Hennessy Very Special Limited Edition 2020 is voorzien van aardse elementen, herfsttinten en gouden details, een reis langs de elementen van de aarde en haar universum, ontworpen door de geboren Zuid-Afrikaanse kunstenares Faith XLVII

In 2010 startte Hennessy met de Very Special Limited Edition-traditie, waar talenten als Pantone, Vhils, Futura en Kaws al eerder kunstwerken in de vorm van flesdesigns voor creëerden. Faith XLVII is de eerste vrouwelijke kunstenaar die zich aansluit bij de Limited Editions-serie.

Hennessy geeft vertrouwen aan Faith XLVII

Het proces van Faith XLVII’s ontwerpen weerspiegelt de processen die betrokken zijn bij het maken van Hennessy cognac; diep geworteld in de natuur en in harmonie met de seizoenen. Zowel Faith als Hennessy vertrouwen op de samenwerking met de natuur en de kracht van tijd.

Voor haar designs neemt Faith XLVII de tijd en besteedt ze veel aandacht aan het selecteren van de juiste grondstoffen, om daar vervolgens iets nieuws van te creëren. Voor de selectie van eaux-de-vie van de cognac Master Blender is dit niet anders.

Tekst gaat door onder de afbeelding

2020 Hennessy Very Special Limited Edition

“Je zou kunnen zeggen dat Hennessy Very Special en ik eenzelfde soort alchemie delen: op onze eigen manier gebruiken we basiselementen om iets buitengewoons te creëren.” – Faith XLVII

Het mixen van elementen

De gedeelde passie komt samen in Blending the Elements, het motto van deze nieuwe Very Special Limited Edition. Faith XLVII gebruikte de zon en de tijd als centrale elementen naast de maan, regen en wolken.

Het kleurenpallet is een combinatie van natuurtinten en perzikkleur, dat een zonsondergang visualiseert. De wijnstokken, geaccentueerd in kostbaar bladgoud, en opvallende grafische letters verwijzen naar de krijtinscripties op eeuwenoude vatenwinkels in de Founder’s Cellar in Cognac, de geboorteplaats van Hennessy. Door kenmerken van de seizoenswisselingen op verrassende manieren te vertalen naar urban elementen, probeert Faith XLVII de natuur te eren in haar ontwerp.

Faith XLVII, die haar carrière en artistieke reis begon in muralisme  en de grafittikunst, is inmiddels actief als studio-artist in Los Angeles waar ze werkt aan objecten, collages, schilderkunst, video-installaties en prentkunst. De samenwerking voor het 10-jarig jubileum van de VS Limited Edition markeert voor Faith XLVII een nieuw creatief hoofdstuk.

2020 Hennessy Very Special Limited Edition

2020 Hennessy Very Special Limited Edition

Hennessy Very Special is de populairste cognac ter wereld en een onmisbaar basisingrediënt in mixology. De Very Special by Faith XLVII brengt hartige en volle smaken samen tot een karakteristieke blend met een volle aroma van eikenhout geeft een krachtige smaak met een hint van geroosterde amandelen en de frisse, levendige tonen van druiven.

Hennessy selecteert uitsluitend de beste en qua smaak meest uitgesproken eaux-de-vie. Na meerdere jaren van rijping op Frans eikenhouten vaten, wordt een blend gecreëerd met de hoge kwaliteit en het vakmanschap waar het Hennessy cognachuis om bekendstaat. De Hennessy Very Special Limited Edition is de drank voor elk very special moment – of je ‘m nu puur, met ijs of in de mix drinkt.

De Hennessy Very Special Limited Edition by Faith XLVII is nu te koop bij de beter gesorteerde slijterijen, voor de adviesprijs van €39,95. De fles verschijnt in zeer gelimiteerde oplage.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram