WIJNTIP: ‘DO Ribera del Duero: Vintage 2019’ pakt prestigieuze beoordeling

DO Ribera del Duero- Vintage 2019 wijn excellent

WIJNTIP: ‘DO Ribera del Duero: Vintage 2019’ pakt prestigieuze beoordeling

De DO Ribera del Duero: Vintage 2019 wijn heeft de prestigieuze beoordeling “EXCELLENT” bemachtigd. Een ware mijlpaal voor de 38 jaar jonge DO.

DO Ribera del Duero- Vintage 2019 wijn excellent

Voor de liefhebbers van mooie wijnen uit Spanje is Ribera del Duero geen onbekende. En er is mooi nieuws, want wederom is er een belangrijke stap gezet in de nog jonge geschiedenis van de DO Ribera del Duero: Vintage 2019. De wijn is namelijk door het Uitzonderlijk Comité voor oogstkwalificatie beoordeeld als “EXCELLENT”.

Niet alleen deze uitstekende kwalificatie, maar ook het feit dat er vanaf 2019 witte wijnen van de Albillo Mayor-druif gemaakt mogen worden onder de merknaam Ribera del Duero maakt 2019 een historisch jaar voor de DO.

De Ribera del Duero wijnen van de oogst van 2019: Vintage 2019

Ondanks de reductie in de oogst ten opzichte van het jaar 2018, zijn de druiven van uitzonderlijke kwaliteit. De Ribera del Duero wijnen die zijn geproduceerd met de oogst van 2019 zullen niet alleen de liefhebbers van jonge rode wijnen verrassen, maar lenen zich ook uitstekend om een aantal jaren weg te leggen in de kelder.

Het comité laat weten verrast te zijn door het expressieve en rijke kleurenpalet van de wijnen, dat visueel gezien een zeer aantrekkelijk geheel vormt. Over het algemeen hebben de druiven van de oogst van 2019 een zeer goede balans tussen frisheid, fruitcomponenten en zuurgraad. De wijnen zijn wat expressiever dan gebruikelijk, maar zijn vooral fris en elegant met fluweelzachte tannines.

Uitzonderlijk Comité voor oogstkwalificatie

Dit jaar werd het comité gevormd door zes vooraanstaande professionals uit de nationale wijnwereld. Door de gezondheidscrisis werd het onmogelijk voor het comité om de beoordeling uit te voeren zoals gepland. Daarom heeft het comité op 13 juli jl. middels een online proeverij 17 representatieve wijnen uit de Ribera del Duero beoordeeld op de kwaliteit van de wijnen die zijn gemaakt met de druiven van de oogst van 2019.

Om te voldoen aan het vastgestelde protocol, kreeg iedereen een speciale kit met 17 op nummer geïdentificeerde monsters, waaronder vier witte en twee rosé. Deze kit werd persoonlijk geleverd, direct vanuit de Consejo Regulador in Roa (Burgos), voor de perfecte bewaring en behandeling van de wijnen.

Na de online proeverij, waarbij de 17 representatieve wijnen uit de Ribera del Duero zijn geanalyseerd, hebben zij de beoordeling afgegeven aan de Raad van Bestuur, die heeft besloten de jaargang 2019 te beoordelen als “EXCELLENT”.

Leden comité:

  • Diego Echegaray, sommelier van Atrio***
  • Andrés Rodríguez, sommelier van Cenador de Amos***
  • Paula Menendez, sommelier bij Noor**
  • Virginia Garcia, sommelier bij Luz, Cocina y Alma*
  • Juan Manuel Bellver, directeur van Lavinia Spanje
  • Paz Ivison, een journalist die heeft bijgedragen aan media als El Mundo, El Economista, 7 Cannibales, Planeta Vinos & Selectus Wines en Andalusische Gastronomieprijs 2019

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Food pairing at it’s best 🍷🍽️⭐ The best of the best wines from #riberadelduero (🇪🇦) combined with a 4-course Michelin Star lunch by @jacobjanboerma at @thewhiteroomamsterdam. If you’re into red wine, this could very well be your next Spanish temptation. 🌹🍷 ° ° ° Thanks for the invite @pitch.pr @riberadelduero 👏🏽 ° ° ° #thewhiteroom #DORibera #rioja #pitchpr #krasnapolsky #coravin #wine #wijn #españa #eten #cuisine #michelinstar #food #gastronomy #restaurant #foodporn #dessert #chef #vino #bilbao #chefsofinstagram #chefspecial #luxuryfood #madrid #luxurylife #highendcuisine #amsterdam #redwine #pr

Een bericht gedeeld door ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ LENN PHILIP (@lenntertainment) op

Over het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero

Het Consejo Regulador de la Denominación de Origen Ribera del Duero is de organisatie die verantwoordelijk is voor het behouden van de kwaliteit en authenticiteit van wijnen uit deze regio. Zij zorgen ervoor dat elke fles met het label voldoet aan de strenge kwaliteitscontroles.

Meer dan 300 wijnproducenten hebben dit label verkregen in de regio, die in 2012 verkozen is tot beste wijnregio van het jaar. De wijnen uit Ribera del Duero DO onderscheiden zich door hun hoge kwaliteit, beperkte productie en innovatieve toewijding. De wens om uit te blinken, de ervaring en creatieve houding in combinatie met toewijding, traditie en talent van de wijnproducenten, maken de wijnen uit Ribera del Duero uniek. Ga voor meer info naar riberadeldeuro.es.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram