HOTSPOT: Amsterdams ‘Bar Kartel – little kitchen’ geïnspireerd door foodtrucks uit verschillende culturen

Bar Kartel amsterdam recensie

HOTSPOT: Amsterdams ‘Bar Kartel – little kitchen’ geïnspireerd door foodtrucks uit verschillende culturen

De nieuwe Amsterdamse hotspot Bar Kartel – little kitchen is geïnspireerd door foodtrucks uit verschillende culturen. Ontdek hun menukaart!

Bar Kartel amsterdam recensie

Amsterdam heeft een nieuwe hotspot, geïnspireerd door de foodtrucks op festivals met gerechten uit verschillende culturen, ook wel bekend als foodkartels. Met een keuken die streetfood gerechten van over de hele wereld serveert is er dan ook gekozen voor de passende naam Bar Kartel – little kitchen. Je vindt deze fraaie aanwinst nu op de Overtoom.

Met een interieur dat het buitengevoel van foodtrucks nabootst, shared dining, en de borrel die na de laatste keukenshift wordt ingezet, zit je bij Bar Kartel – little kitchen de hele avond goed.

Bar Kartel – little kitchen: Wereldse streetfood

Eén plek voor wereldwijde gerechten; waar Amsterdam dit miste brengt Bar Kartel – little kitchen hier verandering in. Mexico, Amerika, de Cariben, Afrika, Azië en niet te vergeten Europa. Van traditionele gerechten zoals taco’s en shakshuka tot de fusion hotdog met merquez, Indiase curry met Afrikaanse twist en bananentosti met noga chocolade. En van vlees tot vegetarisch en vegan. You name it, they serve it.

Van keuzestress is met het shared dining concept echter geen sprake. Samen met je gezelschap kun je van elk land proeven. Als finishing touch wordt een internationale selectie aan cocktails, bieren en wijnen geschonken die de smaken in de gerechten naar boven halen.

De outdoor experience wordt compleet gemaakt door een interieur vol planten, foodtruck features, betonlook, en zelfs een garagedeur. Dineren onder een pergola vol lichtjes, aan de chefs table door een kruidentuintje heen kijken hoe jouw gerechten worden bereid, of chillen in een van de loungehoeken. Het kan allemaal. Een bezoek aan deze nieuwe culinaire hotspot, voelt als een mini-vakantie.

Klein feestje mèt snacks

Na de laatste keukenshift is er geen reden om naar huis te gaan, want dan worden tafels ingeklapt en stepped de barman zijn game up. De ideale plek om na je diner te blijven hangen en te genieten van een borrel en muziek.

In het weekend kun je tot 03:00 uur door, waarna je je vaste uitstapje naar de fastfood tent ook nog eens kunt overslaan. Bar Kartel – little kitchen heeft namelijk een heus snackluik achterin het restaurant. Ook nog eens de duurzame aanpak, want de gerechten uit het snackluik worden bereid met ingrediënten die anders in de prullenbak zouden verdwijnen.

Bekende en nieuwe smaken. Werken, chillen, dansen, aan de bar hangen en mensen ontmoeten. Bar Kartel – little kitchen biedt 365 dagen per jaar voor ieder wat wils, letterlijk.

Bar Kartel – little kitchen is gevestigd op Overtoom 28-30, 1054 HJ, Amsterdam. Klik hier voor meer info en ontdek hun Instagram-pagina.

Bar Kartel amsterdam recensie

Post a Comment

#Volg ons op Instagram