WONEN: Deze populaire soorten gevelbekleding zijn geschikt voor jouw woning

Welke soorten gevelbekleding zijn er

WONEN: Deze populaire soorten gevelbekleding zijn geschikt voor jouw woning

Welke soorten gevelbekleding zijn geschikt voor jouw woning? Met de juiste keuze gevelbekleding krijgt jouw huis die stijlvolle uitstraling.

Welke soorten gevelbekleding zijn er

Jouw huis nieuw leven inblazen? Een woning voorzien van gevelbekleding kan zorgen voor een compleet andere uitstraling. Maar let op, kijk niet alleen naar het uiterlijk, maar denk ook aan het vereiste onderhoud per soort en de prijs per vierkante meter.

Om een handje te helpen bij de keuze in deze bekleding voor de gevel, hebben we de mooiste en meest populaire soorten gevelbekleding in willekeurige volgorde voor je op een rij gezet.

Welke soorten gevelbekleding spreken jou aan?

PVC gevelbekleding

PVC is relatief goedkoop en bovendien goed geschikt om te bewerken. Deze soort gevelbekleding is veelal in hout- of betonlook te zien, beschikbaar in diverse verschillende kleuren. PVC staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen, duurzaamheid en gemakkelijke onderhoud.

Houten gevelbekleding

Een houten gevelbekleding zorgt voor een natuurlijke en elegante uitstraling, en kan een mooi verlengde zijn van het interieur. Omdat hout bovendien ‘leeft’, krijgt de bekleding door de jaren heen een prachtig en uniek karakter. Voor lange levensduur – en mooie vergrijzing van het materiaal – dien je wel de juiste houtsoort te kiezen en goed te letten op waar je het materiaal plaatst.

Kunststof gevelbekleding

Binnen kunststof gevelbekleding is kunststof-hout of houtcomposiet veel gezien. Dit zijn platen die eruitzien als echt hout, maar gemaakt zijn van een goedkopere variant materiaal, namelijk een combinatie van kunststof en hout. Een vaste kleur kiezen gaat met deze gevelbekledingsoort gemakkelijk, want je hebt in tegenstelling tot echt hout niet te maken met vergrijzing.

Metalen gevelbekleding

Deze stijl zien we over het algemeen veelal bij bedrijfspanden en kantoren, maar kan zeker ook bij een woning in modernere stijl. Metalen gevelbekleding is veelal van aluminium, zink, inox of koper, en is verkrijgbaar in platen, cassettes en zelfs als leien. Het materiaal beschermt goed tegen de diverse weersinvloeden en is zeer duurzaam.

Crepi gevelbepleistering

Deze goedkopere gevelbekleding is niet alleen goed voor de isolatie, maar geeft na bepleistering vooral ook nieuw elan aan een woning. Je kunt kiezen uit twee soorten gevelbepleisteringen: minerale en kunstharspleister. Deze opties kun je kiezen in vlakke of ruwe structuren, en in diverse kleuren.

Leien gevelbekleding

Leien gevelbekleding is voor meer te gebruiken dan alleen dakbedekking, het geeft je woning iets extra’s. Gebruik dit materiaal voor zowel het dak als de gevel en je krijg een fraai geheel. Kijk eens naar natuurleien of kunstleien.

Steenstrips

We zien steenstrips graag binnen een inrichting, maar ze zijn er ook voor het exterieur van een woning. Met hun fraaie uiterlijk zijn deze strips perfect geschikt om jouw woning aan de buitenkant te ‘pimpen’. Deze gevelbekleding bestaat uit dunne stroken van baksteen of kunststof die op de gevel worden gelijmd. Je krijgt een compleet nieuw uiterlijk, plus natuurlijk ook isolatie.

Welke soorten gevelbekleding spreken jou aan?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram