WONEN: De 7 populairste kamerplanten trends van 2020 op een rij

7 populairste kamerplanten trends 2020

WONEN: De 7 populairste kamerplanten trends van 2020 op een rij

Ben je op zoek naar een nieuwe kamerplant voor bij jou thuis? Wij hebben de populairste kamerplanten trends 2020 voor je op een rij gezet.

7 populairste kamerplanten trends 2020

Strelitzia

Of je ze nu wilt hebben voor in het interieur of voor de gezondheid, de kamerplant mag eigenlijk in geen enkele woning ontbreken. Kamerplanten zijn er bovendien in alle soorten, vormen en maten, dus er is ook snel voor ieder wat wils. Welke planten voor in huis zijn momenteel het populairst en zouden niet binnen jouw inrichting misstaan? Lees maar even mee.

Groot, klein, dik, dun, laag, hoog; de kamerplant presenteert zichzelf in vele uitvoeringen, waarbij veel soorten afkomstig zijn uit regio’s met een tropisch klimaat. Omdat deze planten zeer zelfstandig zijn heb je er weinig omkijken aan. Ook niet onbelangrijk.

Is het tijd voor een nieuw binnenplant en heb je wat inspiratie nodig? Check dan snel onderstaande tien kamerplanten.

7 populairste kamerplanten trends 2020

1. 7 populairste kamerplanten trends 2020

De fraaie Strelitzia heeft zijn roots in Zuid-Afrika en beschikt over een beresterk en groot blad. Komend in twee soorten, de Strelitzia Nicolai en de Strelitzia Reginae, is hij met zijn uiterlijk absoluut een potentiële blikvanger bij jou thuis. Niet schrikken als er bloemen in de plant verschijnen!

2. Kentipalm

De tropische Kentiapalm, ofwel Kentia Howea, is een populaire thuisplant met een luchtzuiverende werking. Deze plant is heel gemakkelijk, want je geeft hem een keer per week water en hij gedijt goed in een beetje schaduw. Met zijn sierlijke bladeren past hij binnen elk interieur.

3. Calathea

Deze kamerplant is met name bijzonder door zijn blad. In de nacht sluit de plant namelijk zijn bladeren, om deze vervolgens overdag in het zonlicht weer te openen. De Calathea vergt wel meer verzorging dan de twee planten hierboven, en dient regelmatig water te krijgen.

4. Monstera

Deze soort behoort tot de grote kamerplanten en maakt zeker weten indruk op je gasten. De Monstera wordt ook wel gatenplant genoemd, dankzij de grote gaten in het blad. De stoer ogende plant komt oorspronkelijk uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud, is gemakkelijk om te verzorgen en doet het bijvoorbeeld ook erg goed op kantoren.

7 populairste kamerplanten trends 2020

Alocasia Zebrina

5. Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina lijkt met zijn gestreepte, doch robuuste stelen en bladeren op een mix tussen de zebra en olifant. Diens naam betekent dan ook ‘Olifantsoor’. De kamerplant kent zijn herkomst in Zuid-Oost Azië en wordt daar zelfs gekookt en gegeten. Wij stellen een plekje in de hoek van de keuken voor. Heeft regelmatig water nodig trouwens.

6. Cocos

De Cocos Nucifera, ofwel Kokospalm, groeit uit de kokosnoot en komt met vruchtbare noot en wulpse bladeren. Veel Caraïbischer wordt het niet thuis, en de kamerplant is vrij gemakkelijk te verzorgen. Wekelijks water en warmte doen de Kokospalm goed.

7. Olijfboom

De olijfboom is een klassieker en hoort met gemak tot de 7 populairste kamerplanten trends 2020. Doet het goed in de hal of woonkamer, maar zeker ook op je balkon of terras. De mediterrane sfeer verwarmt iedere inrichting. De verzorging is niet complex en vraagt, want de olijfboom vraagt alleen maar om voldoende zonlicht en een vochtige grond.

Foto: Pexels

Post a Comment

#Volg ons op Instagram