BEVEILIGINGSTIPS: Voorzie je woning van een slim opgehangen camera en kies voor een videodeurbel

Ring floodlight camera tips

BEVEILIGINGSTIPS: Voorzie je woning van een slim opgehangen camera en kies voor een videodeurbel

Beveilig je huis met behulp van een beveiligingscamera of kies voor een innovatieve videodeurbel, zoals de Ring Video Doorbell 3 Plus.

Ring Video Doorbell 3 Plus

Heb je nog nooit te maken gehad met een woninginbraak? Dan is het nu het juiste moment om jouw huis beter te beveiligen. Mensen die de politie al eens hebben moeten bellen in verband met inbraak en diefstal weten namelijk wel beter. Kies om te beginnen met een goede videodeurbel, en overweeg ook het plaatsen van een beveiligingscamera.

Het plaatsen van een beveiligingscamera is een populair en effectief hulpmiddel bij het veiliger maken van een woning. Allereerst schrikken ze potentiële indringers af, maar ze helpen natuurlijk ook bij het identificeren van inbrekers. Belangrijk is dan echter wel dat de camerabeelden van goede kwaliteit zijn. Beelden die je niet kunt gebruiken vanwege privacywetgeving of een slecht opgestelde camera zijn vrijwel waardeloos.

Om jullie een handje te helpen bespreken we hieronder niet alleen de nieuwe Ring Video Doorbell 3 Plus, een videodeurbel die eigenlijk elke woning zou moeten hebben, maar komt tevens Coen Staal, voorzitter bij stichting Nationale Inbraakpreventie Weken (NIPW) aan het woord. Hij heeft voor ons een vijftal tips met betrekking tot het op een juiste manier plaatsen van beveiligingscamera’s bij een woning.

Vijf tips om een beveiligingscamera goed te plaatsen

Coen Staal, voorzitter bij NIPW, vertelt: “Beveiligingscamera’s dragen op verschillende manieren bij aan veiligheid rondom je woning. Ze schrikken af, helpen indringers op te sporen en geven je inzicht in hoe mensen binnenkomen, zodat je een nieuwe inbraak kunt voorkomen. Toch worden camera’s nog te vaak verkeerd gebruikt en geplaatst. Zonde, want mensen komen hier pas achter als het te laat is. Kies dus niet alleen voor de juiste camera, maar júíst ook voor een goede plaatsing. Zo houd je ongewenste bezoekers buiten de deur.”

  1. Bedenk goed wat je wilt bereiken

Wil je goed zicht houden op wat er rondom je huis gebeurd, kan een videodeurbel een eerste stap zijn om je huis te beveiligen. Deze zal namelijk niet alleen meldingen geven wanneer iemand aanbelt, maar detecteert ook beweging. Een uitstekende optie is de gloednieuwe Ring Video Doorbell 3 Plus, waarover dadelijk meer.

Wil je graag meer overzicht van de omgeving, dan kun je denken aan een beveiligingscamera. Deze hangen namelijk vaak wat hoger. Ze zijn minder geschikt om indringers te identificeren, tenzij je kiest voor een zoomfunctie. Ook een camera met ingebouwde schijnwerpers is een goed afschrikmiddel. Wil je ongewenste bezoekers ook ’s nachts kunnen identificeren? Kies dan voor een camera met infraroodfunctie. Zorg dat je camera’s goed zichtbaar zijn, zo schrik je inbrekers al op voorhand af. Een extra voordeel van dit alles, goede zichtbare camera’s

  1. Houd rekening met privacywetgeving

Of je je camera nu richt op je voortuin, achtertuin, oprit, garage of voordeur, houd altijd rekening met de privacywetgeving. Vaak mag je op de openbare weg niet of beperkt filmen. Doe je dit toch, dan ben je in overtreding en kun je je camerabeelden niet als bewijsmateriaal gebruiken. Een functie waarbij je camerabeeld gedeeltelijk kunt beperken biedt uitkomst.

Ring floodlight camera tips

  1. Hang camera’s op strategische plekken

Indringers komen vaak binnen via een raam, maar kiezen de makkelijke weg naar buiten: de voordeur. Wil je inbrekers identificeren, hang dan een beveiligingscamera bij je deur. Doe dat binnen óf buiten, maar film niet door glas. Een camera achter glas registreert namelijk ook de weerspiegeling van het infraroodlicht in het glas. Het resultaat? Onbruikbare beelden.

  1. Richt je camera’s op waardevolle spullen

Wordt er ingebroken, dan wil je weten welke spullen er verdwenen zijn. Door waardevolle dingen te filmen, verzamel je bewijsmateriaal van wat inbrekers hebben meegenomen. Kies daarbij voor een camera met groothoeklens, zodat je niet alleen het object maar ook een deel van de kamer in beeld hebt.

  1. Denk na over hoek en hoogte

Houd rekening met de blinde hoek van een camera, en bepaal goed wat je in beeld wilt brengen. Ook wil je je camera’s niet te hoog plaatsen, om te voorkomen dat je een indringer alleen kunt identificeren aan de hand van een kapsel of hoofddeksel. Denk tot slot ook aan lichtinval. Wordt je camera op bepaalde tijdstippen verblind door zonlicht, dan levert dat alleen beelden op met een witte vlek.

Ring Video Doorbell 3 Plus

Ring Video Doorbell 3 Plus

Een videodeurbel is, zoals hierboven in de eerste tip beschreven door NIPW-voorzitter door Coen Staal, een goede stap als het gaat om woningbeveiliging. Verbeterde beveiliging van je huis begint immers bij de voordeur. Kijk je naar de beste videodeurbel-opties op de markt, dan is de nieuwe Video Doorbell 3 Plus van Ring momenteel een voor de hand liggende keuze.

Afgelopen jaar kwam de Ring Video Doorbell 2 al positief in beeld, en diens opvolger is dankzij diverse innovatieve toevoegingen en verbeteringen een logische vervanger. De installatie gaat om te beginnen enorm gemakkelijk, wat handig is voor hen die twee linkerhanden hebben, maar wel een goede thuisbeveiliging willen hebben zonder veel kosten te maken.

In de praktijk blijkt dat Ring’s Video Doorbell 3 Plus zichzelf behoorlijk heeft ontwikkeld ten opzichte van de eerdere videodeurbellen van het merk. Zo biedt de Video Doorbell 3 Plus bijvoorbeeld verbeterde bewegingsdetectie in vergelijking met Video Doorbell 2.

Ook is de (WiFi-)verbinding goed stabiel, zijn de beeld- en geluidskwaliteit erg goed (1080p HD-video met tweerichtingsspraak), is het nachtbeeld duidelijk, en worden meldingen snel en accuraat doorgegeven op je smartphone. En alhoewel er weinig mis is met de Video Doorbell 2, zijn het toevoegen van de 5GHz-band, de verbeterde bewegingszones en de degelijke bouwkwaliteit absoluut van meerwaarde.

Wat eveneens een bijzonder prettige aanvulling is, is de nieuwe Pre-Roll-functie. Dit is een extra videopreview van 4 seconden, gekoppeld aan elke bewegingsgebeurtenis die de Ring Video Doorbell automatisch opneemt – zelfs al voordat je een melding krijgt. Als Pre-Roll is ingeschakeld, krijg je dus een completer beeld van wat er zich voor je deur afspeelt.

Ring Video Doorbell 3 Plus

Pre-Roll: 4 seconden preview

Zijn er dan louter pluspunten voor deze nieuwe videodeurbel? Nee, er zijn wel een aantal verbeterpunten, hoe klein dan ook. Hoewel lang niet noodzakelijk voor elk type gebruiker, zijn er opties waarvoor een abonnement nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een uitgebreid archief dat voor onbeperkte tijd inzichtelijk is. Lokale opslag zou in de toekomst prettig zijn. Echter, voor de gemiddelde woningeigenaar zal de basis ruim voldoende functies bieden om de boel een stuk veiliger te hebben.

De Ring Video Doorbell 3 Plus is nu verkrijgbaar in een lichtkleurige variant en een donkere uitvoering. De adviesprijs is € 229,-.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram