Lamborghini’s hybride Sián roadster maakt indruk met 819 pk

Lamborghini Sián roadster

Lamborghini’s hybride Sián roadster maakt indruk met 819 pk

De nieuwe Lamborghini Sián Roadster is een hybride supercar die indruk maakt met maar liefst 819 pk. Wat vind jij van de cabrio?

Lamborghini Sián roadster

De Italiaanse supercarfabrikant Lamborghini heeft zijn 2021 Sián roadster onthuld, voorzien van een hybride aandrijflijn die van de sportauto de krachtigste cabriolet maakt die het merk ooit heeft gemaakt.

Zoals je je kunt voorstellen, is het grootste deel van het exterieur van de Sián roadster identiek aan de coupéversie, uiteraard behalve het dak, dat volledig is verwijderd. Lamborghini bevestigde dat er helemaal geen dakoptie zal zijn, inclusief een intrekbare, maar dat de auto net zo aanpasbaar zal zijn als zijn voorganger.

De ongelooflijke prestaties van de coupé zijn behouden bij de roadster, met hetzelfde hybride systeem dat de kracht van een atmosferische V12-motor combineert met een elektromotor die is geïntegreerd in de transmissie. Doordat deze laatste nog eens 34 pk aan de totale output toevoegt, kan de gehele aandrijflijn maar liefst 819 pk produceren, waardoor hij in slechts 2,9 seconden 0-100 km/u haalt en een topsnelheid van 350 km/u kan bereiken.

Zelfs de batterij is indrukwekkend, het merk koos voor een supercondensator die driemaal meer vermogen heeft dan een conventionele lithium-ionbatterij, wat betekent dat hij drie keer lichter is dan een tegenhanger met dezelfde output. Hij kan zelfs vermogen naar de wielen sturen terwijl je van versnelling verandert, zodat je ondanks het inschakelen van de transmissie kunt accelereren.

Er is geen officiële prijsinformatie vanuit het Italiaanse bedrijf vrijgegeven als het gaat om de hybride Lamborghini Sián roadster, maar de tegenhanger van de coupé kost naar verluidt in ieder geval $ 2 miljoen vóór enige aanpassingen zijn gedaan. Er zullen er bovendien slechts 19 worden gemaakt, die allemaal al zijn gekocht.

Lamborghini Sián roadster

Lamborghini Sián roadster

Lamborghini Sián roadster

Lamborghini Sián roadster

Post a Comment

#Volg ons op Instagram