Dit moet je allemaal weten over de nieuwe Apple CarKey-functie

apple carkey

Dit moet je allemaal weten over de nieuwe Apple CarKey-functie

Dit moet je allemaal weten over de nieuwe Apple CarKey, geschikt voor BMW. De nieuwe functie arriveert met de aankomende iOS 13.6 update.

apple carkey

Vorige maand kondigde Apple aan dat de CarKey-functie zal worden geleverd met de iOS 14 en de iOS 13-update. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers hun iPhone of Apple Watch gebruiken om een ​​auto te ontgrendelen, te vergrendelen en te starten. Een week na de aankondiging voegde BMW Digital Key-ondersteuning toe aan zijn BMW Connected-app.

Voorafgaand aan de komst van de CarKey-functie, hebben we hieronder diens opties, compatibiliteit en beschikbaarheid opgesplitst.

Hoe werkt Apple CarKey?

Het koppelingsproces wordt gedaan via de Wallet-app, wat betekent dat gebruikers “digitale sleutels” in de Wallet-app opslaan, zodat ze hun voertuigen kunnen vergrendelen, ontgrendelen of starten met een iPhone of Apple Watch.

Zoals aangetoond tijdens de WWDC 2020-keynote, kunnen bestuurders hun apparaat dicht bij de deurklink van de auto houden om het te ontgrendelen met NFC-technologie.

Eenmaal in het voertuig moet de bestuurder zijn apparaat in de NFC-lezer of draadloze oplader steken om de auto te starten. Vanaf volgend jaar hoeven gebruikers met een iPhone 11 – of nieuwer – hun apparaat niet eens uit hun zak te halen om het voertuig te starten.

CarKey kan worden gedeeld met andere mensen via iMessage, zoals familieleden.

Wanneer is Apple CarKey beschikbaar?

De functie is in principe beschikbaar als onderdeel van de iOS 14-release. 9to5Mac meldt echter dat het deze maand al beschikbaar zal zijn voor gebruikers met iOS 13.6. Apple heeft tot nu toe geen specifieke releasedatum aangekondigd.

Met welke apparaten werkt Apple’s Virtual CarKey?

CarKey is geschikt voor de iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE (2e generatie) en de Apple Watch Series 5.

BMW-rijders moeten de BMW Connected-app in de App Store downloaden. Volgens berichten zal de BMW 5-serie de eerste auto zijn die de functionaliteit kan gebruiken, maar de Duitse autofabrikant wil deze naar een breed scala aan modellen brengen. Blijkbaar kunnen alle auto’s – van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, X5, X6, X7, X5M, X6M tot Z4 – die na 1 juli 2020 zijn geproduceerd allemaal gebruikmaken van de functie Virtuele CarKey.

apple carkey

apple carkey bmw

apple carkey

Fotocredits: BMW/Apple

Post a Comment

#Volg ons op Instagram