De Nextbase Series 2 dashcams maken mede dankzij Bluetooth-verbinding met smartphone indruk

Nextbase 522GW & Series 2 dashcams

De Nextbase Series 2 dashcams maken mede dankzij Bluetooth-verbinding met smartphone indruk

De Nextbase Series 2 dashcams maken mede dankzij Bluetooth-verbinding met je smartphone indruk. Wat dacht je van de Nextbase 522GW Dash Cam?

Nextbase 522GW & Series 2 dashcams

Enige tijd terug behandelden wij de vraag waarom iedereen een dashcam zou moeten hebben en welke dan wel niet het meest betrouwbaar zijn. Het werd toen duidelijk dat de Series 2 dashcams van Nextbase toch wel imponerend zijn. Vandaag gaan we dieper in op deze nieuwste serie, inclusief de meest uitgebreide Nextbase 522GW Dash Cam.

Nextbase, dat Europees marktleider is op het gebied van dashcams, introduceerde recentelijk in de Benelux zijn meest vernieuwende collectie dashcams: de Series 2. De vijf nieuwe modellen die binnen deze collectie vallen zijn voorzien van onder meer Alexa-integratie, Intelligent Parking Mode, bluetoothconnectiviteit, Emergency SOS-functie en een IPS-touchscreen.

Meest uitgebreid binnen de collectie Nextbase Series 2 dashcams, is de nieuwe 522GW, die over dezelfde voordelen als zijn ‘broertjes’ beschikt, èn meer. Hieronder vind je allereerst meer algemene info omtrent de eigenschappen van de Series 2 dashcams, waarna we dieper ingaan op de 522GW.

Nextbasie Series 2 dashcams: Alle kenmerken op een rij

De belangrijkste eigenschappen van Nextbase’s Series 2 dashcams geven een heldere weergave van waarom deze car gadgets vandaag de dag eigenlijk niet mogen ontbreken binnen jouw auto. Innovatief en praktisch, zijn deze dashcams van duidelijke meerwaarde:

 • Optimale beeldkwaliteit: de Series 2 maakt gebruik van de nieuwste Ambarella-chips en Sony-sensoren in combinatie met Nextbase’s eigen kennis en IP, om zowel overdag als ’s nachts een optimale beeldkwaliteit te garanderen.
 • Rear View, Rear Window, Cabin View en Radar Modules: bestuurders kunnen zelf hun veiligheids- en personalisatieniveau kiezen door meerdere bijkomstige cameraopties te gebruiken. Door de radartechnologie vinden ze ook makkelijk een parkeerplaats.
 • Incident Aware: treedt samen met AutoSync in werking en kan bij een ongeval bestanden rechtstreeks naar een verzekeraar of een derde partij versturen, wanneer de bestuurder dat vraagt.
 • Nextbase Click&Go Pro Mount: voortbouwend op het succes van de Mount uit de vorige reeks, maakt de Series 2 gebruik van magnetische ‘autoguide’-mounting, dat zelf energie levert, wat voor een volledig draadloze dashcam zorgt.
 • Intelligent Parking Mode op alle modellen: biedt bescherming voor het voertuig, zelfs wanneer het geparkeerd staat, doordat de dashcam het ongeval opneemt zodra het contact voelt.
 • MyNextbase Connect App: een volledig softwarepakket met ingebouwde app en afspeelsoftware voor Android, iOS en pc, en online op mynextbase.com.
 • Kleiner en discreter: de Series 2 is 35 procent kleiner dan de eerste reeks en dus geschikter voor discreet gebruik.
 • IPS-touchscreens: alle modellen hebben een IPS-scherm om beelden scherp en duidelijk terug te spoelen. Deze schermen worden bovendien bestuurd via een touchscreen op de 322GW/422GW/522GW-modellen voor een optimale controle en functionaliteit.
 • Emergency SOS is een van de revolutionaire kenmerken van de Series 2 dashcam-reeks van Nextbase. Voor het eerst stuurt een dashcam een gps-signaal en cruciale medische gegevens naar hulpdiensten als de bestuurder na een ongeval daar zelf niet meer toe in staat is. Zo zijn de hulpdiensten sneller ter plaatse.
 • AutoSync, waarbij gebruik wordt gemaakt van Bluetooth 4.2 Low Energy Technology. Daarmee versturen bestuurders bijgesneden videobestanden automatisch naar hun smartphone en kunnen ze bij een ongeval, dankzij de MyNextbase Connect App, de nodige opnames rechtstreeks aan hun verzekeraar bezorgen.

Nextbase 522GW & Series 2 dashcams

Nog uitgebreidere Nextbase 522GW Dash Cam imponeert

Je hebt ze ongetwijfeld weleens voorbij zien komen, de dashcam-filmpjes van spannende of juist hilarische gebeurtenissen op de weg. Het is niet zonder reden dat dashcams steeds populairder worden, iets wat vooral ook te danken is aan het feit dat dashcam-opnames het mogelijk maken om bewijs van schuld of onschuld aan te tonen bij een ongeval.

De Nextbase 522GW Dash Cam is bij uitstek geschikt voor in jouw auto en is de meest uitgebreide dashcam uit de Series 2. De gadget maakt beelden in HD-kwaliteit – een verbluffende 1440p HD-resolutie voor kristalheldere video-opnamen ook perfect voor roadtripvideo’s – beschikt over ingebouwde polarisatiefilter om verblinding en reflectie van de voorruit aanzienlijk te verminderen, heeft nachtzicht ingebouwd en biedt een kijkhoek van maar liefst 140 graden, waardoor de belangrijkste details van de weg duidelijk worden vastgelegd. Dit alles is zichtbaar op een 3″ LCD-display en de beelden worden gratis opgeslagen in een cloud.

De bevestiging van deze dashcam gaat overigens heel simpel en geschiedt via de meegeleverde mounts. Kies hierbij voor de zuignap- of plakbevestiging. Met de meegeleverde autolader voorzie je jouw dashcam van stroom, terwijl een handige tool wordt meegeleverd om de kabel netjes weg te werken.

Nextbase 522GW & Series 2 dashcams

De Nextbase 522GW beschikt – net als andere dashcams in de Series 2 – over de levensreddende technologie Emergency SOS. Dit staaltje techniek verdient extra aandacht, want in het geval van een incident belt de dashcam naar de telefoon van de bestuurder. Reageert deze niet, dan worden meteen de hulpdiensten gewaarschuwd. De dashcam draagt dus letterlijk bij aan de veiligheid en gezondheid van de bestuurder.

De Nextbase 522GW is eveneens uitgerust met GPS, Bluetooth 4.2, en WiFi. Hierdoor kun je beelden snel terugkijken op je smartphone en ze direct via de MyNextbase app met je verzekeraar of op social media delen. Beschik je over een Alexa-account? Verbind de twee en je bedient de 522GW met je stem! Geef opdrachten, zoals het starten en stoppen van opnames, stel vragen over het verkeer en beheer de muziek.

Ter aanvulling is er de Rear Window Camera, een aparte module die de achterkant in de gaten houdt tijdens het rijden. Maar ook als je auto niet op de weg rijdt, maar bijvoorbeeld geparkeerd staat, is kan er iets mee gebeuren. Dankzij de geïntegreerde G-sensoren gaat de dashcam automatisch aan wanneer hij bewegingen detecteert. Zo kun je par example achterhalen hoe die nieuwe kras op je auto is gekomen. Dit geldt overigens niet alleen voor deze module, maar ook voor de 522GW Dash Cam zelf, die ook over Intelligent Parking Modus beschikt.

De 522GW Dash Cam bewijst zich als ideale ‘cameraad’ voor in de auto en kan jou – en je verzekeraar– een hoop kopzorgen besparen. Je schaft jouw eigen exemplaar al aan voor € 229,99. Over de modulaire plug-incamera’s vind je hieronder meer info. Deze zijn afzonderlijk verkrijgbaar voor € 99,-.

Nextbase 522GW & Series 2 dashcams

Nextbase Series 2-Modules:

 • Cabing View Camera: Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van je auto kun je vastleggen met je dashcam. Met de Nextbase Cabin View Module film je jezelf en je medepassagiers. Dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld vermoedt dat je zoon of dochter die je auto leent, achter het stuur met teveel andere dingen bezig is. Ook kunnen (taxi)chauffeurs de Cabin View Module gebruiken voor extra veiligheid, zodat zij bewijsmateriaal hebben voor het geval er iets misgaat in de auto. Uiteraard moeten zij zich hiervoor wel aan de privacyregelgeving houden.
 • Rear View Camera: Deze module is ontworpen met een smallere telelens om het zicht op de weg direct achter het voertuig vast te leggen. Het opgenomen beeld is vergelijkbaar met het beeld in uw achteruitkijkspiegel.

Wanneer ga jij de Nextbase 522GW Dash Cam kopen?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram