Met deze recepten van de Kanarie Club, Persijn en PizzaBar di Vicini gaan we een culinair Pasen tegemoet

paasrecepten wentelteefjes kanarie club

Met deze recepten van de Kanarie Club, Persijn en PizzaBar di Vicini gaan we een culinair Pasen tegemoet

Met deze paasrecepten van de Kanarie Club, Persijn en PizzaBar di Vicini gaan we een culinair Pasen tegemoet. Welke recepten ga jij gebruiken?

paasrecepten

Nu de horecadeuren al een tijdje gesloten zijn, koken we in Nederland meer dan ooit. We besteden onze extra vrije tijd graag in de keuken en experimenteren met nieuwe recepten. Aangezien we met Pasen nog steeds in intelligente lockdown verkeren, biedt dat de perfecte gelegenheid om uit te pakken met drie te gekke paasrecepten.

De drie paasrecepten hieronder hebben we te danken aan restaurant De Kanarie Club, Persijn en PizzaBar di Vicini. Je kunt ze in de gezette volgorde aanhouden en in gangen serveren, maar als je alles tegelijkertijd op tafel wilt zetten, dan kan dat natuurlijk ook. Het is jouw feestje!

Tip: spreek met je familie af dat jullie allemaal hetzelfde gerecht maken en tref elkaar digitaal via ZOOM. Zo vier je Pasen toch nog samen.

Paasrecepten om mee uit te pakken

Ontbijtklassieker: het wentelteefje | Favoriet van Kanarie Club

Hoezo oud brood? De gouwe ouwe wentelteefjes zijn altijd een winner. Het is namelijk een hit bij elk lid van de familie en je gaat ook nog eens voedselverspilling tegen door het oude brood een verdiende tweede kans te geven. Het basisgerecht is snel in elkaar geflanst, maar je kunt de ingrediënten en toppings naar hartenlust veranderen. Iets meer inspiratie nodig? Neem dan een voorbeeld aan de kanjers van Kanarie Club. Dit pracht en praaltje – versierd met aardbeiencompote en verse aardbeitjes, nootjes en een muntblaadje – verdient zeker een plekje op de paastafel.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • oud brood
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
    2 el suiker
  • 50 gr boter
  • poedersuiker/kaneel

Bereidingswijze:

  1. Klop de eieren met de melk en suiker;
  2. Haal dan de korstjes van het brood en haal de sneetjes door het mengsel (niet te lang want dan wordt het brood zacht);
  3. Verhit een klontje boter in de pan en bak de sneetjes op matig vuur één voor één aan allebei de kanten lichtbruin. Dikke sneden moeten ongeveer 4 minuten bakken aan elke kant, dunne sneden 2 minuten. Draai zo nodig regelmatig om;
  4. Bestrooi met poedersuiker/kaneel of voeg je favoriete toppings toe.

Tip: Voeg voor een volwassen versie een scheut likeur, zoals Grand Marnier, toe aan het mengsel. 

paasrecepten wentelteefjes kanarie club

Dutch Caprese | Favoriet van Persijn

Deze gezellige, gevulde tomaat van Persijn zorgt gegarandeerd voor een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten. Want zeg nou zelf, dit is toch een feestje om te zien. Lekker fris als side dish, maar misschien nog leuker om als voorgerechtje aan je partner of huisgenootje(s) te serveren. De toon is gezet, laat het grote genieten maar beginnen!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 tomaten met steel
  • 1 bol buffelmozzarella van goede kwaliteit
  • 120 gram basilicum
  • 50 gram spinazie
  • 200 gram koolzaadolie
  • tomatenpoeder

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan water aan de kook;
  2. Ontdoe de tomaat van het steeltje, houd deze apart en snijd aan de bovenkant de tomaat in door middel van het zetten van een kruisje;
  3. Houd de tomaat ongeveer 10 seconden in het kokende water en koel terug op ijswater. Door het ‘pliceren’ van de tomaat laat het velletje los. Kook het steeltje ook ongeveer 10 seconden, zo wordt ie mooi groen. Koel deze daarna ook terug op ijswater;
  4. Ontvel de tomaat, snijd het kontje eraf en haal de tomaat leeg met een parisienne boor (oftewel een meloenbolletjeslepel).
  5. Pluk de basilicumblaadjes en houd 20 gram apart. Van de rest van de basilicum ga je olie maken;
  6. Doe de koolzaadolie in een blender, voeg hier de basilicum en spinazie aan toe en mix met wat zout. Mix tot de olie wat warmer wordt, schenk de massa op een visdoek (of een koffiefilter) en laat dit een nacht uitlekken in de koeling. Scheid het water wat meegekomen is van de olie. Tip: Maak de olie als het even kan een dag van te voren;
  7. Pluk de mozzarella en snij de basilicum in chiffonade (snijden in lintvorm). Wel altijd met een scherp mes, anders wordt het bruin.  Meng de mozzarella met de basilicum en wat basilicumolie zodat het lekker smeuïg wordt. Voeg hier ook wat peper en zout aan toe;
  8. Vul de tomaat met het mozzarella mengsel totdat deze goed vol zit. Bestrooi de tomaat met de tomatenpoeder. Maak een spiegel op het bord van de basilicumolie en zet daarin de tomaat met de opening naar beneden. Zet het steeltje bovenop de tomaat. Eet smakelijk!

paasrecepten dutch caprese-persijn

Tiramisu | Favoriet van PizzaBar di Vicini

Quarantaine-calorieën tellen niet en zijn dus het ideale excuus om deze Pasen eens flink los te gaan op het dessert. Altijd een beetje machtig, maar og zo lekker en niet te weerstaan. En ja, dat geldt dus ook voor deze overheerlijke Tiramisu van PizzaBar di Vicini. En nou zijn ze daar in Kralingen, Rotterdam, zo vriendelijk geweest dat recept met ons te delen, waardoor jij er thuis ook op je paasbest van kan genieten.

Benodigdheden voor 6 personen:

  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram room
  • 60 gram gepasteuriseerd eigeel
  • 100 gram fijne suiker
  • lange vingers
  • cacaopoeder of vers geraspte chocolade
  • zoete Marsala wijn
  • espresso shot

Bereidingswijze:

  1. Klop de slagroom met een mixer;
  2. Voeg het eigeel en de suiker samen en klop op tot het een luchtig, wit geheel wordt;
  3. Voeg de mascarpone toe aan het mengsel van eigeel en suiker. Klop dit een paar keer op. Let op: niet langer dan 1 minuut, anders gaat het schiften;
  4. Spatel de opgeklopte slagroom met het mengsel van eigeel, suiker en mascarpone. Roer het geheel kort door en zet het mengsel in de koelkast om af te koelen;
  5. Zet 1 kop espresso en voeg daar een scheutje Marsala wijn bij (mag gewoon op gevoel).

Het bouwen van de tiramisu:

  1. Doop de lange vingers in de espresso en leg deze onderop het bord of in de schaal. Tip van onze zijde: gebruik weckpotjes, staat meteen een stuk feestelijker;
  2. Besmeer de lange vingers met een dikke laag van het slagroommengsel;
  3. Voeg opnieuw een laag lange vingers toe. Ga zo door tot je drie lagen hebt;
  4. Zet de tiramisu dan drie uur in de koelkast;

Strooi voor je de tiramisu serveert nog cacaopoeder of verse, geraspte chocolade voor de finishing touch. Buon appetito!

paasrecepten tiramisu PizzaBar di Vicini

Welk van bovenstaande paasrecepten ga jij uitproberen?

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram