Motorkleding in de zomer: Dit moet je weten voordat je gaat toeren

motorkleding in de zomer

Motorkleding in de zomer: Dit moet je weten voordat je gaat toeren

Moeite met het kiezen van de juiste motorkleding in de zomer? Lees snel mee hoe motorrijders zich goed kunnen kleden tijdens de warmte.

motorkleding in de zomer

Veel motorrijders onder ons kunnen niet wachten tot de zonnige seizoenen aanbreken en er weer mooie tochten kunnen worden gemaakt. Als het hoogzomer is, dan kan het echter al snel warm worden op de motor. Juist dan is het extra belangrijk om de juiste motorkleding te dragen. Welke dit is? Lees maar even mee.

Als de temperaturen in Nederland stijgen door de felle zon, dan is het verleidelijk om de normale motorkleding thuis te laten en op pad te gaan in een spijkerbroek en T-shirt. In het bijzonder bij korte tripjes is de motorbroek en de motorhandschoen voor je gevoel overbodig. Hoewel onschuldig ogend, is dit echter niet aan te raden, want veiligheid dient in het verkeer toch echt voorop te staan. Zelfs een opengeritste jas kan zorgen voor een oncomfortabele rit, aangezien je dan opblaast door de wind.

Betekent dit dan dat je je als motorrijder niet kunt wapenen tegen de hitte? Zeker wel.

Motorkleding in de zomer

Om te beginnen kun je natuurlijk voor motorkleding kiezen die licht van kleur is. Zwart en andere donkere kleuren absorberen zonlicht en worden daarmee snel warmer.

Kleur is echter lang niet alles, want je kunt ook kiezen voor motorkleding die simpelweg zeer geschikt is voor tijdens de zonnige zomerdagen. Hieronder hebben we een serie relevante kledingstukken voor je opgesomd.

Onderkleding

Jazeker, onderkleding in de zomer is een groot goed. Juist tijdens de warme dagen is het slim om te kiezen voor onderkleding die bestand is tegen de hogere temperaturen. Deze onderkleding zal namelijk jouw transpiratie opnemen en afvoeren, waarmee een verkoelend effect ontstaat. Bovendien voorkom je ook dat alles gaat plakken aan de motorkleding. Daarnaast zal de juiste onderkleding door het opnemen van de transpiratie voorkomen dat je heel erg naar zweet zult ruiken. Niet onbelangrijk als je jouw motorjas uittrekt om op een terras te gaan zitten.

Zomerhandschoenen

Zomerhandschoenen zijn een stuk sterker geventileerd en zijn daarom gedurende het warme weer erg prettig. Je voorkomt natte zweethanden, en dat is belangrijk met oog op de veiligheid.

Doorwaai motorkleding

Zeer geschikt voor de warmere perioden zijn de doorwaai motorjassen en doorwaai broeken. Over het algemeen zijn deze gemaakt van leer of slijtvast textiel gecombineerd met geperforeerd materiaal. Deze kleine gaatjes in de kleding zorgen ervoor dat er wind door de kleding kan waaien. Omdat het geperforeerde materiaal is gecombineerd met het leer of slijtvaste textiel, behoud je de veiligheid die motorkleding dient te bieden, maar krijg je wel optimaal verkoeling. Geheel logisch is doorwaai kleding voor op de motor vaak beschikbaar in lichtere kleuren.

Koelvest

Mocht je een hele lange tocht voor de boeg hebben en het is extreem warm, overweeg dan een koelvest. Dit vest biedt extra verkoeling door een verdampingsprincipe. Als je het vest vochtig maakt, dan neemt het koelsysteem dit op, waarna dit urenlang zorgt voor een temperatuurverlaging van rond de 10 graden Celsius. Ideaal onder bijvoorbeeld een doorwaai jas.

Deze motorkleding in de zomer dragen maakt elke zonnige tour net iets comfortabeler!

Post a Comment

#Volg ons op Instagram