TRAILER: ‘Hans en Grietje’ krijgt een donkere wending in horrorfilm ‘Gretel & Hansel’

Gretel & Hansel horrorfilm trailer

TRAILER: ‘Hans en Grietje’ krijgt een donkere wending in horrorfilm ‘Gretel & Hansel’

Het klassieke sprookje ‘Hans en Grietje’ krijgt een donkere wending in de aankomende horrorfilm Gretel & Hansel. Ga jij kijken?

Orion Pictures heeft een officiële trailer uitgebracht voor de aankomende horrorfilm, Gretel & Hansel. Gebaseerd op het klassieke sprookje, volgt de film titulaire broer en zus Hansel (Sammy Leakey) en Gretel (Sophia Lillis) terwijl ze ‘in een donker bos naarstig zoeken naar voedsel en werk, maar stuiten op een angstaanjagend kwaad’. De angstaanjagende heks wordt gespeeld door Alice Krige.

De beelden bovenaan maken gebruik van Gotische horrorgevoeligheden, vergelijkbaar met Robert Eggers’ debuutfilm The Witch. In de film vinden we slechts drie hoofdpersonages terug – wat nauw aansluit bij het bronmateriaal van het verhaal.

“Het is verschrikkelijk trouw aan het originele verhaal, dat eigenlijk maar drie hoofdpersonen heeft: Hans, Grietje en de Heks”, vertelde regisseur Osgood Perkins eerder aan EW. “We hebben geprobeerd een manier te vinden om er meer een coming of age-verhaal van te maken. Ik wilde dat Gretel iets ouder was dan Hansel, zodat het niet voelde als twee 12-jarigen – eerder een 16-jarige en een 8-jarige. Er was meer een gevoel dat Gretel Hansel overal mee naartoe moest nemen, en hoe dat iemands eigen evolutie kan belemmeren, hoe onze gehechtheden en de dingen waar we van houden onze groei soms in de weg kunnen staan.”

Bekijk de trailer hierboven en check Gretel & Hansel wanneer de film op 31 januari in de bioscoop arriveert. Klik hier voor meer filmnieuws en trailers.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram