Jack Daniel’s heeft zijn rye whiskey gelanceerd met 70% rogge en 100% Jack

Jack Daniel’s Tennessee Rye

Jack Daniel’s heeft zijn rye whiskey gelanceerd met 70% rogge en 100% Jack

De nieuwe Jack Daniel’s Tennessee Rye whiskey is gelanceerd en bestaat uit 70% rogge en 100% Jack. Wanneer ga jij ‘m proeven?

Jack Daniel’s Tennessee Rye

Een onmiskenbare versie van Amerika’s oorspronkelijke whiskey is sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Maak kennis met de Jack Daniel’s Tennessee Rye, ontwikkeld in de distilleerderij van het merk met behulp van ruim 150 jaar whiskey-ervaring. Kruidig van smaak, maar zacht van karakter.

De gloednieuwe rye whiskey van Jack Daniel’s draait om puur vakmanschap. Hun Master Distiller Jeff Arnett en diens team hebben een onderscheidend smaakprofiel weten te creëren voor deze rye whiskey. Het recept van de Jack Daniel’s Tennessee Rye is dan ook een unieke toevoeging aan het portfolio, helemaal omdat de grain bill voor het eerst in meer dan 150 jaar afwijkt van het originele Jack Daniel’s recept.

“Ons productieproces is zo bijzonder dat het voor zich spreekt om een eigen versie van deze klassieke Amerikaanse whiskey te maken”, aldus Master Distiller Jeff Arnett over Jack Daniel’s Tennessee Rye. “Wij geloven dat onze totale grain bill resulteert in een ideale smaak en karakter – gedurfd, evenwichtig en niet gedomineerd door één aroma. Dit is rye whiskey, op z’n Jack’s.”

Jack Daniel’s Tennessee RyeNieuw gelanceerd, bestaat de Jack Daniel’s Tennessee Rye uit 70 procent rogge, 18 procent maïs en 12 procent gemoute gerst. Volgens het Amerikaanse whiskeymerk zullen de smaakpapillen bij iedere slok worden geprikkeld door delicate tonen van karamel, gedroogde kruiden en peperige rogge. Het aroma is opgebouwd uit een verleidelijke mix van zacht fruit, rogge en een vleugje eiken.

Rye is een klassieke whiskey die zeer geliefd is bij bartenders. Jack Daniel’s Tennessee Rye leent zich perfect voor klassieke rye whiskey cocktails, zoals de Old Fashioned of de Manhattan. De smaak komt uiteraard ook puur of met ijs perfect tot zijn recht.

Jack Daniel’s Tennessee Rye is nu verkrijgbaar bij de betere slijterij.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram