Nieuwe Lowlander Winter I.P.A. is perfect voor onder én bij de kerstboom

Lowlander Winter I.P.A. bier 2019

Nieuwe Lowlander Winter I.P.A. is perfect voor onder én bij de kerstboom

De nieuwe Lowlander Winter I.P.A. is onlangs gelanceerd en is perfect als kerstcadeau om te geven of te krijgen. Genieten bij de kerstboom!

Lowlander Winter I.P.A. bier 2019

Heren, misschien was het jullie niet ontgaan, maar Lowlander heeft onlangs zijn nieuwste Winter I.P.A. gelanceerd. En voordat we het gaan hebben over de bijzondere wijze waarop het bier is gebrouwen – namelijk met behulp van echte kerstbomen – willen we eerst even aangeven dat het resultaat opnieuw verrassend fris is. Heerlijk om door te drinken!

Nee, de Lowlander Winter I.P.A. laat zich – gelukkig – niet meesleuren door de bekende tendens waar andere merken voor kiezen. In 2019 geen donker, zwaar en zoet winterbier voor één van onze favoriete biermerken, maar lekker tegen de stroom een verfrissende 5% Winter White I.P.A. Dit is echter niet het enige bijzondere aan dit overheerlijke biertje, want hoe deze I.P.A. tot stand is gekomen verdient extra aandacht en complimenten.

Wie bekend is met Lowlander bier, weet dat het merk natuurlijk lekkere creaties brouwt met behulp van kruiden, specerijen en vers fruit, ofwel de zogeheten botanicals. De botanische ingrediënten komen letterlijk uit de natuur, maar zijn vaak genoeg ook afkomstig uit een afval- of reststroom; denk bijvoorbeeld aan geperste sinaasappelschillen.

Bij de nieuwe Lowlander Winter I.P.A. speelt de zojuist genoemde afvalstroom een grote rol. Met sparnaalden in de hoofdrol. Sparnaalden die afkomstig zijn van, jawel, afgedankte kerstbomen.

Nieuwe Lowlander Winter I.P.A. gebrouwen van kerstbomen

Ieder jaar weer worden talloze kerstbomen afgedankt als de laatste dagen van december voorbij zijn. Doodzonde! Toch? Lowlander vindt dit ook en kon het niet laten om iets met deze prachtige bomen te doen. Zij kregen vorig jaar, begin januari 2018 om precies te zijn, namelijk een steengoed idee. Waarom niet de volgende keer alle kerstbomen verzamelen en hier het winterbier voor 2019 mee brouwen?

Begin januari stuurde Lowlander bericht uit waarin mensen werden opgeroepen hun kerstbomen niet weg te gooien, maar te doneren. Met behulp van vrijwilligers werden vervolgens zo’n 150 bomen opgehaald, waarna met de hand de naalden werden geplukt. Met de talloze sparnaalden brouwde Lowlander vervolgens hun mooie, nieuwe Winter I.P.A. en limited edition Botanical Brut.

Lowlander Winter I.P.A. bier 2019

Lowlander Winter I.P.A.

Dit prachtige biertje combineert de hoppige en gebalanceerde bitterheid van een traditionele I.P.A. met fris tarwemout van een witbier. Gebrouwen met sparnaalden en jeneverbes, is een verfrissende 5% Winter White I.P.A. het resultaat, waarbij de aroma’s doen denken aan een winterse boswandeling. Tel hier het hoppig citruskarakter bij op en je komt de korte, donkere dagen wel door.

Leuk detail: elke fles heeft een andere letter, geïnspireerd op de typische Nederlandse traditie om elkaar chocoladeletters te geven. Ideaal voor onder de kerstboom!

Lowlander Winter I.P.A. bier 2019

Limited Edition Botanical Brut

We benoemden hem net al kort, de Botanical Brut in gelimiteerde oplage. De Lowlander Winter I.P.A. komt dit jaar niet alleen, want hij wordt vergezeld door een extra feestelijke fles Lowlander Botanical Brut. En deze jongen komt met kurk, wat ‘m extra geschikt maakt voor de naderende feestdagen.

In de feestelijke 75cl fles vind je in feite een mix tussen botanisch bier, wijn en champagne. In de praktijk betekent dit een inhoud en combinatie van botanicals als druiven en spar voor kruisbes- en citrustonen; op champagne geïnspireerde edele Riesling gist die zorgt voor subtiele fruitigheid en Nelson Sauvin hop voor die typische Sauvignon Blanc aroma’s. Het resultaat is dat de Limited Edition Botanical Brut een fijne droge afdronk heeft en uiteraard over voldoende bubbels beschikt voor een knallende toost.

Lowlander Winter IPA is nu verkrijgbaar bij alle Albert Heijn winkels en via de Lowlander webshop, en bij Nederlandse horeca zoals De Dakkas, Skylounge, Bierboutique, Lichtfabriek, Loetje Café, Kiebert, De Tuin, Taproom, Limon.

Retailadviesprijs €2,59 per fles en tevens beschikbaar in aantrekkelijke cadeauverpakking.

Lowlander Winter I.P.A. bier 2019 cadeauverpakking

Post a Comment

#Volg ons op Instagram