TIPS: Zo promoot je jouw event zichtbaar én offline

banners events offline promotie

TIPS: Zo promoot je jouw event zichtbaar én offline

Wil je jouw event zichtbaar én offline promoten? Ontdek welke banners er zijn om jouw doelgroep goed en effectief te bereiken.

banners events offline promotie

Organiseer jij je eigen events? Op de grote events zoals Straf_Werk, ADE en DGTL zie je altijd grote doeken met daarop de nodige informatie. En ook in de dagen vooraf zijn er al banners zichtbaar die inspireren en informeren. Het is dé manier om jouw doelgroep en bezoekers offline te bereiken.

Vooraf en tijdens een event wil je veel informatie aan je doelgroep en bezoekers overbrengen. Een handig manier hiervoor is de oprolbare display. Een roll-up banner behoort tot één van de benodigde producten om jouw event zo compleet mogelijk te maken. Voeg voor de ultieme zichtbaarheid lampjes toe aan de bovenkant, dan is jouw banner goed leesbaar en niet te missen.

Haal het maximale uit je banner

Naast promotie voor aankomende events, zijn banners met de plattegrond van het terrein erg handig. En plaats ook banners met de line-up en bijbehorend tijdschema, zodat bezoekers snel en duidelijk kunnen zien welke artiest waar en wanneer optreedt. Er zijn daarnaast ook kleine banners waar je bijvoorbeeld op kunt zetten wat mensen wel (en niet) bij de bar kunnen halen en tegen welke prijs. Ook kun je eventueel banners ‘verkopen’ aan sponsors en partners, zodat zij reclame kunnen maken.

Soorten 

Roll-up banners zijn er in allerlei soorten en maten. Omdat je de perfecte banner wilt hebben voor jouw doeleinden, is het goed om te weten dat je kunt kiezen uit verschillende maten, materiaalsoorten en cassettesystemen.

Door het praktische formaat kunnen de roll-up banners, zoals hierboven genoemd, voor veel verschillende gelegenheden gebruikt worden. Het doek zit gerold in een aluminium cassette, die je er eenvoudig uittrekt. Als je het doek uitrolt, zet je deze vervolgens vast met een soort tentstok die je aan de bovenkant bevestigt. De banner is door zijn formaat trouwens makkelijk te vervoeren in een draagtas. Deze is namelijk voorzien van een schouderband die je er vaak gratis bijkrijgt. Het is al met al een perfect product om jouw info helder in beeld te krijgen bij jouw potentiële klanten of bezoekers.

Reguliere maten zijn:

  • small (85 x 200 cm)
  • medium (100 x 200 cm)
  • large (120 x 200 cm)
  • XL (150 x 200 cm)
  • XXL (200 x 300 cm)
  • tafelmodel A4 (210 x 297 mm)
  • tafelmodel A3 (297 x 420 mm)

Verder kun je allerlei verschillende soorten materiaal kiezen: 510 grams bisonyldoek en 325 grams decolit. Het verschil hiertussen is dat decolit een zwarte achterzijde heeft waardoor het 100% lichtwerend is, waar het bisonyldoek een doek is met kleine gaatjes erin en licht doorlaat.

Ontwerp 

Natuurlijk wil je dat jouw banner er precies zo uit komt te zien als dat jij wilt. Een designteam kan je helpen met het ontwerpen van de banner. Als je je eigen bestanden aan wilt leveren is dit vaak ook geen probleem en kun je gebruik maken van een template. Ga vooraf goed in overleg, zodat je geen twijfels kent bij het drukken.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram