De 7 grootste streetwear trends voor dit herfst-winterseizoen

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

De 7 grootste streetwear trends voor dit herfst-winterseizoen

De 7 grootste streetwear trends voor dit herfst-winterseizoen 2019 hebben we voor je op een rij gezet. Aan welke trends doe jij al bewust of onbewust mee?

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

Zara

Streetwear is zo alomvattend tegenwoordig dat de naam eigenlijk enigszins is verbasterd. Het is niet langer alleen een term voor bijvoorbeeld voor skaters die zich niet bewust zijn van mode. Het is geen toffer dan toffe subcultuur voor mensen die alles als eerste dragen. Op dit moment is streetwear een gecertificeerd fenomeen herenkleding, bestaande uit mainstream mode en haute couture, prijskaartafhankelijk.

Voor bewijs kijk je alleen maar naar de hypes binnen de luxewereld, waarin titanen als Burberry en Louis Vuitton hun traditie hebben verwisseld voor ultragestileerd comfort en gebruiksgemak. Zelfs bij

Welke trends er momenteel van toepassing zijn, hebben we voor je op een rij gezet. Zeven goedgekeurde manieren om je streetwear-game dit seizoen te verbeteren. En het goede nieuws is dat streetwear is gemaakt voor de herfst-winter 2019. Verwacht dus laagjes, oversized pasvormen, verschillende structuren en weerbestendige sneakers.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

De belangrijkste herfst-winter 2019 streetwear trends hebben we willekeurig voor je op een rij gezet. Voor welke stijlen ga jij dit najaar? Ontdek jouw favoriete webstores voor deze herfst-winter 2019 streetwear trends en check ook eens Wildstore.

Outdoor Performance Kleding

De winterse outfits die tijdens de Fashion Week worden gedragen en de outfits die daadwerkelijk worden gedragen tijdens een poging om de echte Mont Blanc te bereiken, zijn meestal twee heel verschillende dingen. Maar dit seizoen niet. De trendsetters binnen streetwear hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn van top tot teen uitgedost in hoogwaardige outdooruitrusting.

De kern van deze verschuiving is de obsessie van de streetwear-scene met utilitair ontwerp, prestatielabels en technisch materiaal. Gore-Tex bijvoorbeeld is een functionele stof die we steeds vaker zien bij designerlabels. Ondertussen zijn merken als The North Face nu net zo populair bij de modeshows als op de berghelling.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

The North Face at JD Sports

Overontwikkelde Sneakers

De lelijke sneaker trend is misschien wel geboren door Raf Simons, gepopulariseerd door Balenciaga en droog gemolken door vrijwel letterlijk alle anderen merken. Maximalisme is in het algemeen nog steeds erg populair en dat zien we terug.  Sneakers zijn inmiddels voor elk modehuis een groter bedrijf geworden en de overdreven sneaker is dan ook door de meeste merken wel in een variant geïntroduceerd.

Statement sneakers zoals de Balenciaga Triple S worden natuurlijk ook enorm gehyped, maar zijn ook interessant. Men houdt ervan. Kijk bijvoorbeeld naar de ongekende niveaus van hype rondom de Nike x Sacai LD-wafel.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

Scotch & Soda; Zara

Jaren ’70 textiel

In overeenstemming met het opkijken van de meeste mannen tegen hun, zien we binnen streetwear dat men begonnen is met klassiekers te dragen die je pa al jaren draagt. En dan hebben we het over de duistere diepten van de jaren zeventig.

Het is nu in de mode om eruit te zien als de enigszins schetsmatig beste vriend van je vader. Dik suède en met bont gevoerde kledingstukken worden net zo essentieel als een nieuw paar AF1’s. Houd er wel rekening mee dat er een dunne lijn is tussen volledig Saturday Night Fever en de hedendaagse streetwear. Om veilig in de laatste categorie te landen, moet je het gemakkelijk houden door rustig aan te doen met de vintage stukken en vooral maar één item te gebruiken. Een met bont gevoerde aviatorjas of fleece die over een trainingspak wordt gedragen is alles wat je nodig hebt om de look te fixen.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

Zara; Urban Outfitters

Baggy Cuts

Naarmate we overgaan in de jaren 20, wordt het steeds duidelijker dat de skinny fit herinnerd zal worden als een van de kenmerken van stijl van het afgelopen decennium. Modellen breiden zich echter al een aantal jaren uit en we zien nu een duidelijke sprong naar pure, ongebonden bagginess.

Er is een mix van zowel Japanse als Amerikaanse mode-invloeden hierin, evenals de voor de hand liggende old-school jaren 90 skater looks. Oversized T-shirts, wijde pijpen en oversized kleding zijn weer terug. Cropped jeans en broeken verliezen terrein ten gunste van langere, wijdere stijlen die de bovenkant van sneakers bedekken. Hoodies en sweatshirts worden verschillende maten te groot gedragen om een ​​flodderige pasvorm te bereiken.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

Urban Outfitters; Bershka

Trail-Running Kleding

Trailrunningschoenen en de bijbehorende kleding die dergelijke merken voor hun rekening nemen worden immer populairder. Dit seizoen hebben de ergonomische ontwerpen, technische details en garderobestukken van een marathonloper er nog nooit zo goed uitgezien of gevoeld.

Het idee dat wat je draagt, indien nodig, een functie kan vervullen spreekt aan. Het loopvlak van de buitenzool, ondersteunende demping, weerbestendigheid zoals Gore-Tex of een anatomische pasvorm zijn allemaal factoren die je voeten gelukkig zullen houden. En zolang hydraterende vesten goed ogen, why not? Baggy cargo-broeken, een hoodie en een dikke pool fleece gilet misstaan niet in de huidige herengarderobe.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

The North Face

Grafische Knitwear

Historisch gezien gaan delicate knitwear en streetwear niet echt hand in hand. Truien met pittige, retro-logo’s en ingewikkelde grafische ontwerpen beginnen echter op een grote manier te verschijnen. Merken als Off-White, Raf Simons en Balenciaga doen ook mee en dat draagt behoorlijk bij. Grafische knitwear is levendig en opvallend. Het kan dan ook als een statement-stuk worden gedragen. Dit betekent trouwens wel dat je de andere delen van je outfit eenvoudig moet houden, zodat je de trui aan het woord kunt laten.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

Zara; onbekend

Doorschijnend

Transparant zijn is niet iets waar iedereen zich comfortabel bij voelt, maar in de wereld van hersft-winter 2019 streetwear, is wat meer tonen een rage. Doorschijnende materialen zien we van lachwekkend onpraktisch tot absoluut essentieel, waardoor de streetwear-fans meer kans hebben om te pronken met hun zorgvuldig samengestelde merken. De allure van translucentie is dat je eronder je eigen persoonlijke touch kunt tonen. Dus bij doorzichtige trainers bijvoorbeeld, ga je voor een paar neon sokken. Veel tassen zijn ook gemaakt van doorschijnend materiaal, en er zijn zelfs doorzichtige koffersets.

Het begrijpen van de paar doorzichtige trend klinkt misschien eenvoudig, maar het zijn kledingstukken, zoals bovenkleding, waar het een beetje lastiger wordt. Zorg erin ieder geval voor dat de rest van je outfit in een eenvoudig palet is. Denk aan marine, grijs, zwart, kaki, crème. Tenzij het een bijzonder event is, in welk geval je voor gekke neonkleuren kan gaan als basis.

7 grootste streetwear trends: Herfst & Winter 2019

ASOS; Zara

rfst-winter 2019 streetwear trends

Post a Comment

#Volg ons op Instagram