Het Amsterdam Wine Festival trapt vrijdag af op het Westergasfabriekterrein

Amsterdam Wine Festival 2019

Het Amsterdam Wine Festival trapt vrijdag af op het Westergasfabriekterrein

Het Amsterdam Wine Festival 2019 trapt vrijdag af op het Westergasfabriekterrein. Kom jij komend weekend een wijntje drinken?

Amsterdam Wine Festival 2019

Aankomende vrijdag sluiten we de nazomer af met alweer de zesde editie van het populaire Amsterdam Wine Festival. Dit betekent dat we ons een heel weekend lang kunnen onderdompelen in alles wat met wijn te maken heeft, dus trommel je wijnbuddy’s op en kom naar het Westergasfabriekterrein.

Na ruim twee jaar is het spectaculaire wijnfestival niet meer we te denken uit Amsterdam. Het debuut vond plaats in maart 2017, waarna in korte tijd maar liefst vijf succesvolle edities werden opgezet. Amsterdam Wine Festival 2019 is de zesde editie en het grootste wijnfestival van Nederlands heeft komend weekeinde grootste plannen.

Amsterdam Wine Festival 2019 viert oogstfeesten Noordelijk Halfrond

Vanaf 27 tot 29 september kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de oude en nieuwe Wereld proeven. De nadruk ligt ditmaal op onder meer op educatie door proeven, waarbij ook workshops en duurzaamheid aan bod komen. Dit alles zal onder een speciaal theme vallen, te weten het vieren van de oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond.

Mede-organisator Ivar Beukeboom: “Met de komende editie willen wij onze gasten een nieuwe beleving geven. Uit onze enquête bleek dat het festival met 4,5 uit 5 punten gewaardeerd wordt. Daar zijn wij zeer trots op, maar de uitdaging is om dat niveau vast te houden of te overtreffen. Wij willen de harten van de liefhebbers sneller laten kloppen en daarom worden er veel innovatieve elementen toegevoegd. Om te beginnen wordt er een volledig andere opzet in de Gashouder gecreëerd, waarbij de wijncultuur van de landen Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland, Portugal, Verenigde Staten, maar ook wijnlanden uit Oost Europa en het midden Oosten op unieke wijze gepresenteerd wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

2 weeks left! We can’t wait! 🍷🙌Ticketlink in bio! #countdown #amsterdamwinefestival #westergas #amsterdam

Een bericht gedeeld door Amsterdam Wine Festival (@amsterdamwinefestival) op

Aangezien het terrein zo’n 5.000 m2 beslaat, is het zeker dat liefhebbers op een wijnontdekkingsreis zullen gaan. Verwacht deze editie meer op het gebied van wijneducatie en bezoek workshops om je kennis te verbreden, zoals in de “Room of Senses”. Door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen in een futuristische omgeving, worden alle zintuigen geprikkeld. Op deze manier kun je de wijn in zijn totaliteit ervaren. Ook de wijnmakers zijn dit jaar trouwens weer present. Zij staan bij de landenpaviljoens om gasten te woord te staan over hun wijnen en geven zelfs speciale masterclasses in het Leidinghuis.

Voor de lekkere trek kunnen we overigens ook terecht bij Amsterdam Wine Festival 2019. Diverse streetchefs uit binnen- en buitenland zullen acte de présence geven op het Klönneplein. Grillkoning Jort Althuizen heeft zelfs zijn eigen BBQ-sectie waar de American dream tot uitvoer komt in het eten. Heerlijke oesters en kaviaar vinden we bij de Bollinger Champagne-stand.

Meer informatie over het wijnevenement, zoals de geplande muziek en wijnquizzen, vind je via de officiële website van Amsterdam Wine Festival.


tom nieuwenhuisDoor Tom Nieuwenhuis.

Tom is thuis in sales en het creëren van leuke stukjes. Food, travel en Q&A’s kun je aan hem wel overlaten.

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram