8 Tips voor bij het kopen van kunststof kozijnen

kunststof kozijnen kopen

8 Tips voor bij het kopen van kunststof kozijnen

Staat kunststof kozijnen kopen op de planning? Lees eerst onze 8 tips voordat je overgaat tot aanschaffen en voorkom teleurstelling.

kunststof kozijnen kopen

Met de stijgende populariteit van kunststof kozijnen over de laatste jaren in acht genomen, kan het geen kwaad om nog eens goed te benoemen op welke zaken we moeten letten bij de aanschaf ervan. Kozijnen zijn niet goedkoop, dus het is belangrijk een juiste investering te doen.

Ze hebben een langere levensduur, vereisen weinig onderhoud en hebben een duurzaam karakter. Logisch dus dat steeds meer mensen kunststof kozijn de voorkeur geven boven het klassieke houten kozijn. Interessant om hierbij op te merken, is dat de kunststof kozijnen tegenwoordig ook met houtlook geproduceerd kunnen worden, waardoor ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Iets voor jou, kunststof kozijnen kopen in 2019?

8 Tips: Kunststof kozijnen kopen

Voordat je aan de slag gaat met het plaatsen van nieuwe kozijnen in je woning, is het van belang dat je wel zeker weet dat je de juiste hebt gekocht. Waar moet je op letten om de aankoop van kozijnen tot een goed eind te volbrengen? Lees maar mee.

1. Vraag een vakman

Zoals bij iedere grote aankoop dien je vooraf over voldoende informatie te beschikken. En dan het liefst vergaard via een specialist. Een expert weet namelijk welk type kozijn het beste past bij de eigenschappen en wensen die jij nodig acht. Daarnaast beschikken zij over het algemeen ook over voorbeelden van bestaande projecten van hen, waardoor je een beter verwachtingspatroon krijgt.

2. Bezoek een showroom

Teleurstellingen achteraf hebben te maken met verwachtingen vooraf. Ga voordat je een aankoop doet – ook al denk je over alle info te beschikken – naar een showroom om de kunststof kozijnen met eigen ogen te bekijken. Maak kennis met het bedrijf, de experts en stel je vragen. Pas na dit alles kun je denken aan een offerte. Akkoord geef je pas als je alles zeker weet.

3. Kostenplaatje

De kosten die je maakt zijn belangrijk, maar vergeet ook vooral niet dat kunststof kozijnen een investering zijn die uiteindelijk ook iets oplevert. Vraag dus wat de besparingen kunnen zijn. Kozijnen van kunststof zijn onderhoudsarm en hebben een energiebesparende werking. Je hoeft ze niet over te verven en ze hebben een hoger isolerend vermogen dan hout.

4. Beglazing

Eveneens van belang voor het isolerend vermogen en dus het kostenplaatje, is de juiste beglazing kiezen. Informeer jezelf goed over de opties en verschillen, zodat je ruiten kiest die onnodig energiegebruik voorkomen. Kies duurzaam en financieel voordelig.

5. Veiligheid

Met veiligheid hebben we het over inbraakwerende kozijnen. Een Politiekeurmerk Veilig Wonen is niet alleen goed tegen het weren van kwaadwillenden, het maakt ook de verzekering gelukkig. Op woonveiligheid wil je niet besparen, dus check of dit keurmerk aanwezig is.

6. Kies een vakman

Als je alle offertes op een rij hebt, dan is het tijd om de keuze te maken. Voordat je dit doet, heb je wel goed gekeken? Heb je niet alleen naar de goedkoopste en dichtstbijzijnde? Kijk niet alleen naar het prijskaartje, maar vooral ook naar kwaliteit, service en natuurlijk garantie. Onderzoek goed het kostenplaatje van de specialist en vraag hoe hij denkt te gaan besparen op het project. Draag zorg dat dit niet is bij beveiliging of hang- en sluitwerk. Overleg tot slot ook goed wie precies de montage doet namens de specialist.

7. VGK Keurmerk

In navolging van bovenstaande willen we graag opmerken dat je goed moet kijken dat de leverancier die jij op het oog hebt wel beschikt over een VKG Keurmerk. Kozijnenspecialisten die betrouwbaar zijn beschikken in ieder geval hierover. De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie is verantwoordelijk voor dit keurmerk en bij kunststof kozijnen kopen wil je simpelweg hun certificaat krijgen.

8. Offerte accepteren

Als alles helder is en het besluit kan worden genomen, check dan nogmaals de offerte. Kunststof kozijnen kopen en laten plaatsen is een aardig karwei en breng de nodige kosten met zich mee. Voorkom narigheid en check alle kosten. Je betaalt natuurlijk niet alleen voor de kozijnen, maar ook voor bijvoorbeeld kraankosten, bouwvergunningen, afwerking etc.

Zorg ervoor dat het kostenplaatje correct en compleet is, en voorkom kosten achteraf. Succes!

 

Post a Comment

#Volg ons op Instagram