TRAILER: Eddie Murphy is terug in de gloednieuwe komediefilm ‘Dolemite Is My Name’

eddie murphy dolemite is my name netflix trailer

TRAILER: Eddie Murphy is terug in de gloednieuwe komediefilm ‘Dolemite Is My Name’

Eddie Murphy is terug in de gloednieuwe komediefilm Dolemite Is My Name. Bekijk snel de eerste trailer met hem, Wesley Snipes, Snoop Dogg en meer!

Netflix heeft de officiële trailer van de aankomende biografische komedie Dolemite Is My Name onthuld en het is lachen geblazen. Met de illustere Eddie Murphy als Blaxploitation-ster Rudy Ray Moore, volgt de film de opkomst van de wijlen komiek als zijn productieve personage Dolemite in de jaren 1970:

“Getroffen door een reeks mislukkingen in de showbizz, heeft de spartelende komiek Rudy Ray Moore (Eddie Murphy) een openbaring die hem tot een sensatie maakt: stap het op podium als iemand anders. Moore neemt de persona van Dolemite aan, een pooier met een wandelstok en een arsenaal aan obscene fabels, ontleend aan de straatmythologie van Los Angeles uit de jaren 70. Zijn ambities overstijgen echter het verkopen van bootleg-muziekplaten, die trouwens als te snel om af te spelen worden beschouwd door reguliere radiostations. Moore overtuigt vervolgens een social justice dramatiste (Keegan-Michael Key) om voor zijn alter ego een film te schrijven. Centraal hierin staan kung fu, auto-achtervolgingen en Lady Reed (Da’Vine Joy Randolph), een ex-achtergrond-zangeres die zijn onverwachte komische tegenspeelster wordt. Ondanks het botsen met zijn pretentieuze regisseur, D’Urville Martin (Wesley Snipes), en talloze productiehindernissen in hun studio in het vervallen Dunbar Hotel, wordt Moore’s Dolemite een kassasucces en een bepalende film binnen het Blaxploitation-tijdperk.”

De cast is los van Murphy, Key en Snipes indrukwekkend, met onder andere Mike Epps van Next Friday, Craig Robinson van Brooklyn Nine-Nine en The Office, Tituss Burgess van Unbreakable Kimmy Schmidt, rapper en zakenman Snoop Dogg, Ron Cephas Jones van Luke Cage, en rapper en acteur TI. De film is geregisseerd door Hustle & Flow-regisseur Craig Brewer, geschreven door The People v. O.J. Simpson-makers Scott Alexander en Larry Karaszewski, en is tot slot geproduceerd door Golden Globe-genomineerden John Davis, John Fox en Murphy zelf.

Bekijk de volledige trailer hierboven. Dolemite Is My Name gaat dit najaar in première op Netflix en in geselecteerde bioscopen.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram