MUZIEK: Quentin Tarantino cureert uitgebreide Spotify-afspeellijst met favoriete liedjes uit zijn films

quentin tarantino spotify playlist

MUZIEK: Quentin Tarantino cureert uitgebreide Spotify-afspeellijst met favoriete liedjes uit zijn films

Quentin Tarantino heeft een uitgebreide Spotify-afspeellijst samengesteld met de favoriete liedjes uit zijn films. Luister je mee?

quentin tarantino spotify playlist

Regisseur Quentin Tarantino staat momenteel volop in de spotlights dankzij de release van zijn nieuwste creatie, Once Upon a Time in Hollywood. Speciaal voor jullie heeft de markante filmmaker een afspeellijst samengesteld op Spotify. De Film & TV Favorites playlist bestaat uit Tarantino’s favoriete nummers, gebruikt in zijn eigen films.

De selectie van 66 nummers biedt maar liefst drieëneenhalf uur luisterplezier en bestaat uit iconische keuzes, zoals “Bang Bang – My Baby Shot Me Down“, het nummer van Nancy Sinatra dat de film Kill Bill Vol 1. opende. Ook Chuck Berry’s “You Can Never Tell” uit de Mia Wallace-Vincent Vega-dansscène in Pulp Fiction is present. Evenals The White Stripes’ “Apple Blossom“, te horen in The Hateful Eight. Van Johnny Cash horen we “Satisfied Mind”, gebruikt in Kill Bill Vol. 2 en David Bowie’s “Cat People (Putting Out The Fire)“, gehoord in Inglorious Basterds.

De gewaardeerde regisseur deelde onlangs overigens ook de volledige soundtrack van Once Upon a Time in Hollywood. Deze lijst zit boordevol muzieknummers die perfect bijdragen aan de authentieke sfeer van de bioscoopfilm, die zich afspeelt in 1969. Nummers van bijvoorbeeld Deep Purple, Simon & Garfunkel en Bob Seger zijn te horen, net als trouwens retro-advertenties van bedrijven zoals Bristol-Myers en Coty Inc. Zelfs jingles van het radiostation dat voorheen bekend stond als 93 KHJ zijn allemaal opgenomen in de 31-tracks lange soundtrack.

Stream hieronder Quentin Tarantino’s Film & TV Favorites Spotify playlist.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram