Liber Pater lanceert met $34,110 per fles de duurste wijn ter wereld

liber pater 2015 duurste wijn ter wereld

Liber Pater lanceert met $34,110 per fles de duurste wijn ter wereld

Liber Pater lanceert duurste wijn ter wereld met $34,110 per fles. Zou jij deze nieuwe wijn uit de Bordeaux in jouw collectie opnemen als je kon?

liber pater 2015 duurste wijn ter wereld

Als het gaat om dure wijnen, dan denken we over het algemeen al snel aan een vintage creatie uit de Bordeaux. Wie echter de titel van duurste wijn ter wereld gaat opeisen, is een Bordeaux-producent die onlangs zijn 2015 batch heeft geïntroduceerd. Het gaat hier om de nieuwste edities van Liber Pater, die op de planken zullen verschijnen voor een gigantisch bedrag van $ 34,110 per fles.

De boetiekproducent uit Bordeaux, gevestigd in Graves, zou tot nu toe slechts 550 flessen van zijn wijn hebben geproduceerd. Bovendien zullen er dit jaar, in september, slechts 240 van worden vrijgegeven, waarbij elke exportmarkt een maximale toewijzing van 18 flessen zal ontvangen. De beperkte productie en unieke positionering maken de ongrijpbare geest van Liber Pater een van de meest gewilde in de wijnmarkt.

Volgens de producent wordt de speciale wijn gemaakt met inheemse Bordeaux-variëteiten, waaronder Castets, Tarney-Coulant en Pardotte, allemaal geteeld op niet-geënte wijnstokken. Het wordt vervolgens gevinifieerd in amforen, alvorens te worden gebotteld voor verkoop. Oprichter Loïc Pasquet zei er in een verklaring over: “2015 wordt de eerste vintage gemaakt van volledig autochtone druiven van niet-geënte wijnstokken; het wordt geproduceerd zoals wijn vóór phylloxera was”. De wijn zal echter worden geëtiketteerd als een Vin de France, omdat de variëteit en techniek niet is toegestaan ​​door de Franse autoriteit voor benamingen (INAO). Zou jij een slokje van de duurste wijn ter wereld lusten?

Post a Comment

#Volg ons op Instagram