Braun maakt met de hernieuwde LE speakers na 28 jaar een comeback in de audiomarkt

Braun Audio LE speakers

Braun maakt met de hernieuwde LE speakers na 28 jaar een comeback in de audiomarkt

De hernieuwde Braun Audio LE speakers betekenen na 28 jaar eindelijk een comeback van het merk in de audiomarkt. Wat vind jij van de jaren 50-stijl?

Braun Audio LE speakers

Maar liefst 28 jaar nadat Braun besloot uit de audio-industrie te stappen, heeft het Duitse bedrijf voor consumentenelektronica zijn opvallende terugkeer aangekondigd. In de spotlight? De compleet vernieuwde Braun Audio LE speakers.

Het LE-gamma werd ooit ontworpen door Dieter Rams zelf, in 1959, en het minimalistische ontwerp was destijds enorm populair. Nu heeft Pure Audio de serie opnieuw tot leven gebracht middels een licentieovereenkomst met Procter and Gamble, om zo de naam van Braun te kunnen gebruiken. De door audiofielen goedgekeurde klassieker zal zodoende in een nieuw jasje voor de moderne kenner terugkeren.

De onlangs vernieuwde LE-collectie moet zich concentreren op “de puurheid van het ontwerp, de puurheid van de prestaties en vooral de zuiverheid van het geluid” en zal “een reeks geavanceerde HiFi-modellen” bevatten.

Professor Oliver Grabes, hoofd van Braun Design, zegt over het nieuwe project: “Dit jaar markeren we op spannende wijze de terugkeer van Braun Audio met de heruitvinding van een van de meest iconische reeksen van het merk – de LE. Bij Braun stonden de punten erfgoed, design en innovatie altijd centraal. De herintroductie van Braun Audio betekent dat het merk de relatie met de audiowereld nieuw leven inblaast en het belang dat geluid, en met name muziek, in ons leven heeft.”

Het volledig opnieuw uitgevonden assortiment Braun Audio LE luidsprekers komt in september naar de IFA in Berlijn, dus stay tuned voor updates.

Braun Audio LE speakers

Braun Audio LE speakers

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram