VIDEO: Een gedetailleerde blik op Ferrari’s meest krachtige auto voor op de openbare weg ooit

Ferrari SF90 Stradale

VIDEO: Een gedetailleerde blik op Ferrari’s meest krachtige auto voor op de openbare weg ooit

Ferrari’s meest krachtige auto voor op de openbare weg ooit is de Ferrari SF90 Stradale. Top Gear onderzoekt de sportauto in een nieuwe video.

Onlangs onthulde Ferrari zijn krachtigste straatlegale auto tot nu toe: de SF90 Stradale. Met de onthulling kwamen een aantal plug-in hybride’s specs aan bod, zoals 986 pk vermogen, dankzij de combinatie van een 4.0L turbocharged V8 en drie elektromotoren. Het Britse magazine Top Gear biedt ons meer details en bekijkt de nieuwe machine van dichterbij.

Plaatsvervangend redacteur Jack Rix liet de nieuwste Mayfair-showroom van Ferrari in Londen zien voor de eerste publieke blik op de SF90. “Het is meer een hyperauto dan een superauto”, zegt hij. “In vergelijking met de foto’s is het veel dramatischer in het echt. Hij is lager. Hij is breder. Hij heeft die ongelooflijke aanwezigheid die alle Ferrari’s hebben.” Rix beschrijft het uiterlijk van het beest en zegt: “De cabine bevindt zich iets verder naar voren dan je normaal hebt met een Ferrari met middenmotor. De overhang is iets korter. Het achterste uiteinde – de staart – iets hoger. Dat is allemaal in de naam van aero.” Als het gaat om het ontwerp, dan “heeft alles een functie”.

Rix, die zich ondertussen richting het interieur begeeft, zegt dat het nieuwe model “schoner en strakker” is, omdat alle knoppen opnieuw zijn gerangschikt, waarbij grote touchscreens de plaats innemen van conventionele dashboards, waardoor de functionaliteit wordt gestroomlijnd. De Stradale biedt chauffeurs vier verschillende rijmodi: de E-modus maakt van de auto een volledig elektrisch voertuig op de voorwielaandrijving; de hybride modus schakelt de motor af en toe in om de prestaties in balans te brengen met zuinigheid; de prestatiemodus houdt de motor permanent aan; en de kwalificatiemodus activeert in feite alles – voor maximale prestaties.

Voor meer details en specificaties, check je ons vorige bericht over de Ferrari SF90 Stradale. Wat betreft de prijs; de Ferrari SF90 Stradale moet zo’n € 445.000 gaan kosten. Ga naar de lokale dealer of showroom voor meer informatie.

Post a Comment

#Volg ons op Instagram