The North Face introduceert met FUTURELIGHT ’s werelds meest geavanceerde, ademende en waterdichte outdoormateriaal

the north face futurelight

The North Face introduceert met FUTURELIGHT ’s werelds meest geavanceerde, ademende en waterdichte outdoormateriaal

The North Face FUTURELIGHT is geïntroduceerd en het is ’s werelds meest geavanceerde, ademende en waterdichte outdoortechnologie.

the north face futurelight

The North Face introduceert FUTURELIGHT, een nieuw, ademend en waterdicht materiaal ontwikkeld met innovatieve nanospinning-technologie en duurzame toepassingen. Daarmee is het ’t meest geavanceerde, ademende en waterdichte outdoormateriaal dat op dit moment beschikbaar is.

De Global General Manager Mountain Sports bij The North Face, Scott Mellin, zei het volgende: “Het beeld van een waterdicht product is nu nog vaak iets wat knispert en benauwd aanvoelt. Met FUTURELIGHT kunnen we in theorie álles ademend, waterdicht en – voor het eerst ook – comfortabel maken. Denk aan een waterdicht T-shirt, een waterdichte trui of zelfs een spijkerbroek. We beginnen nu met jassen, tenten en handschoenen, maar de mogelijkheden zijn onbeperkt.”

Met FUTURELIGHT-technologie zet The North Face direct een nieuwe standaard in duurzaamheid. Dit is te danken aan nieuwe toepassingen in het creatieproces van de stof. Het merk is daardoor nu in staat op verantwoorde wijze drielaagse kleding te maken door gebruik van gerecyclede stoffen en een productieproces waarvoor minder chemicaliën nodig zijn. Bovendien draait de fabriek op zonne-energie.

the north face futurelight

Baanbrekende technologie 

Het nanospinning-proces dat wordt gebruikt om de The North Face FUTURELIGHT-stof te creëren, stelde de ontwerpers van het merk voor het eerst in staat om luchtdoorlatendheid toe te voegen aan het membraan van een stof. In het proces worden op nanoniveau gaatjes gecreëerd, waardoor een buitengewone poreusheid ontstaat.

Tegelijkertijd is het materiaal volledig waterdicht, kan er lucht door het materiaal bewegen en is er betere ventilatie dan ooit. Daarnaast biedt nanospinning ontwerpers de mogelijkheid verschillende zaken aan te passen: gewicht, stretch, ademend vermogen, duurzaamheid, samenstelling (gebreid of geweven) en textuur. Zo is de stof af te stemmen op specifiek gebruik, bijvoorbeeld door het ademend vermogen te vergroten in kleding voor cardio-oefeningen die vragen om voldoende zuurstof. Of door de bescherming tegen natte weersomstandigheden te verbeteren.

De mogelijkheid om deze factoren in stoffen aan te passen, is uniek in kleding, uitrusting en accessoires. Mellin: “Disruptie is een van de kernelementen van het DNA van The North Face. Dat is waar onze organisatie op gebouwd is. En tot op de dag van vandaag is ons uitgangspunt dat disruptie de sleutel is tot toekomstige groei. Onze teams zijn voortdurend bezig met de toekomst van ons producttechnologieportfolio en met de vraag hoe we grenzen kunnen verleggen om de volgende innovatie voor onze atleten en consumenten te creëren. Zo kwam FUTURELIGHT ook tot leven. Het is de reden dat consumenten vanaf nu voor altijd andere verwachtingen zullen hebben van onze producten.”

the north face futurelight

Getest door atleten 

FUTURELIGHT is ontstaan in de bergen, waar het internationale The North Face-team van atleten behoefte had aan betere prestaties en een beter ademend vermogen van hun waterdichte uitrusting. Het materiaal is vervolgens uitgebreid getest door het wereldwijde atletenteam van het merk. Het werd geschikt bevonden voor expedities door het te gebruiken onder de zwaarste omstandigheden, zoals op Mount Lhotse en Mount Everest in de Himalaya.

Voor het testen van de The North Face FUTURELIGHT-stof beklom en skiede Jim Morrison in 2018 op drie pieken van 8000 meter, waaronder Everest en Cho Oyu, en daalde hij als eerste ter wereld de Lhotse Couilor af met zijn partner Hilaree Nelson. Nelson, aanvoerder van het The North Face-atletenteam: “In de afgelopen twee jaar heeft ons team van klimmers, skiërs, alpinisten, snowboarders en trailrunners FUTURELIGHT in elke discipline uitvoerig getest. Zo toonden ze de werking van deze technologie aan onder uiteenlopende weersomstandigheden en in diverse klimaten over de gehele wereld. In alle jaren die ik in de bergen doorbracht, heb ik nog nooit een product ervaren, dat zo goed presteerde als FUTURELIGHT. Het zet een nieuwe standaard voor wat ik verwacht van een waterdicht materiaal.”

Naast testen in de interne testlabs werkte The North Face samen met onafhankelijke experts – waaronder UL (Underwriters Laboratories), een wereldwijd erkende organisatie die veiligheidscertificaten test – om de grenzen van de FUTURELIGHT-stof te verleggen. UL test voornamelijk waterdichtheid voor de National Fire Protection Association (NFPA) in Amerika, een organisatie die uitrusting voor brandweerlieden en hulpverleners certificeert.

De ontwikkelde testmethoden waren vijftig procent strenger dan de huidige standaard voor de outdoorindustrie. “De vloeistoftest voor FUTURELIGHT is nog extremer dan de NFPA-testen die UL uitvoert. Dit bewijst dat FUTURELIGHT niet alleen volledig waterdicht is, maar ook geschikt voor de zwaarste outdoorexpedities”, zegt Michael Seward van UL.

the north face futurelight

CES 2019 

The North Face ging vervolgens een samenwerking aan met bouw- en ontwerpbureau Designworks – een dochteronderneming van BMW – voor het creëren van fysieke en virtual-realityervaringen om zo de vele technische mogelijkheden van FUTURELIGHT te laten zien en mogelijk zelfs de manier te veranderen om mensen te beschermen tegen de elementen.

FUTURELIGHT is nu beschikbaar voor consumenten in de The North Face-productlijn van herfst 2019 en wordt ook opgenomen in de topprestatiecollecties van het merk.

Meer weten over The North Face FUTURELIGHT? Ga naar www.thenorthface.nl.

Laat een reactie achter

#Volg ons op Instagram